sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE AÞIK MAHZUNÝ ÞERÝF KONSERLE ANILDI

  •  22 Mayýs 2024 Çarþamba 12:16

Mersin Büyükþehir Belediyesi, ölümünün 22. yýlýnda ’Aþýk Mahzuni Þerif Anma Konseri’ düzenledi.

Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, Aþýk Mahzuni Þerif’in türküleri þef Erdal Koþar yönetiminde, Mersin Büyükþehir Belediyesi Türk Halk Müziði Topluluðu solistlerinden Özge Çabuk, Çiðdem Akdoðan ve Zeynep Özel Gündüz ile koro tarafýndan seslendirildi. Salonu dolduran Mahzuni sevdalýlarý da türkülere eþlik etti.

 

 

Konsere katýlan konuklara teþekkür eden Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü Bengi Ýspir Özdülger, böyle bir anma etkinliði gerçekleþtirmekten dolayý oldukça gururlu ve mutlu olduklarýný belirtti. Özgülder, "Ne kadar þanslýyýz ki Aþýk Mahzuni Þerif gibi büyük bir deðerimiz var. O’nun güzel eserleriyle ihya olduk. Ama yine ne kadar þanslýyýz ki böyle muhteþem bir orkestra var. Bütün orkestra sanatçýsý ve solist arkadaþlarýmýn sesine saðlýk. Elbette kýymetli þefimiz Erdal Koþar’a teþekkür ediyor, bu güzel eserlerin düzenlemesini de yaptýðý için ayrýca kutluyorum” dedi.

 

 

Þef Erdal Koþar da güzel bir repertuar ile seyircinin karþýsýna çýktýklarýndan ifade etti. Koþar, “Mahzuni Baba o kadar güzel eserler býrakmýþ ki, hangilerini seçip seyircilerimize sunacaðýmýzý þaþýrdýk. Hepsi birbirinden güzel ve derin duygular içeren, halka mal olmuþ türküleri seçmekte gerçekten zorlandýk. Ama halkýmýz bundan gayet memnun kaldý" diye konuþtu. Konser ile sadece Aþýk Mahzuni Þerif’i deðil, 19 Mayýs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramý haftasý içerisinde olunmasýndan dolayý Atatürk’ü de andýklarýný dile getiren Koþar, “Mahzuni Baba’nýn Mustafa Kemal Atatürk’e yazmýþ olduðu ‘Sarý Saçlým Mavi Gözlüm’ türküsüyle konserimizi sonlandýrdýk" dedi.

 

 

Aþýk Mahzuni Þerif’in kýzý Þeyda Mahzuni ise “Bu platformda sizlerle olmak, hakikaten çok onur verici. Duygular yoðunlaþýnca, kelimeler dilimizde týkanýyor. Bugün Mahzuni Þerif’in, sevgili babamýn Hakk’a yürüyüþünün 22. yýldönümünde, bütün Mahzuni severlerle olmak beni hakikaten çok duygulandýrdý” diye konuþtu.

 

 

Mahzuni Þerif’in, emeðin, acýnýn, hakkýn, adaletin, aþkýn ve sevdanýn direniþli sesi olduðunu ifade eden Mahzuni, “Mahzuni Þerif Hakk’a yürüdüðü yýl henüz doðmamýþ bir çocuk, bugün Mahzuni Þerif türküleri söyleyebiliyorsa, Mahzuni Þerif ölmedi. Mahzuni Þerif’in dileði; ülkesi ve tüm dünya halklarý adýna aydýnlýk, refah ve adalet içinde bir yaþamdý. Mahzuni’yi bilmek, eserlerini dinlemektir" dedi.

 

 

Konser sonunda Özdülger, þef Erdal Koþar’a, Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Serdal Gökayaz da Þeyda Mahzuni’ye çiçek takdim etti.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.