sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, 2023 YILI DOÐUM ÝSTATÝSTÝKLERÝNE DÝKKAT ÇEKTÝ: TÜRKÝYE ÝÇÝN ENDÝÞE VERÝCÝ

  •  21 Mayýs 2024 Salý 11:49

Yeni doðan bebek sayýsý ve doðurganlýk hýzýnýn düþüþüne dikkat çeken Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Nüfusun kendini yenileme eþiði olan 2,1 seviyesinin altýndayýz. Bu, açýk söylüyorum, Türkiye açýsýndan varoluþsal bir tehdittir, bir felakettir" dedi.

Yeni doðan bebek sayýsý ve doðurganlýk hýzýnýn düþüþüne dikkat çeken Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Nüfusun kendini yenileme eþiði olan 2,1 seviyesinin altýndayýz. Bu, açýk söylüyorum, Türkiye açýsýndan varoluþsal bir tehdittir, bir felakettir" dedi.

 

Kabine toplantýsýnýn ardýndan kameralarýn karþýsýna geçen Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn gündeminde 2023 yýlýna iliþkin doðum istatistikleri yer aldý.. Cumhurbaþkaný Erdoðan geçtiðimiz günlerde Türkiye Ýstatistik Kurumu'nun açýkladýðý verilerde yeni doðan bebek sayýsý ve doðurganlýk hýzýnýn düþüþüne dikkat çekti.

 

Ýstatistiklerin endiþe verici olduðunun altýný çizen ve bu süreci Türkiye açýsýndan varoluþsal bir tehdit ve felaket olarak nitelendiren Erdoðan, "Son yýllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttýðýný müþahede ediyoruz. Dünyanýn birçok bölgesinde artýk toplumlar yaþlanýyor. Yalnýz yaþamayý tercih eden birey sayýsý ve boþanma oranlarý artarken, evlilik oranlarý buna baðlý olarak hane baþýna düþen çocuk sayýsý azalýyor. Evlilikler ve doðurganlýk hýzý azalýrken tek ebeveynli ya da parçalanmýþ ailelerin sayýsý günden güne çoðalýyor. 2023 yýlý doðum istatistikleri endiþe vericidir" dedi.

 

Ülke olarak nüfusun kendini yenileme eþiði olan 2,1 seviyesinin altýnda olduðumuza dikkat çeken Erdoðan, "Bu, açýk söylüyorum, Türkiye açýsýndan varoluþsal bir tehdittir, bir felakettir. Açýk söylüyorum bu Türkiye açýsýndan varoluþsal bir tehdittir, bir felakettir. Biz bu tabloyu gördüðümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Maalesef zaman öngörülerimizde bizi haklý çýkardý. En az 3 çocuk çaðrýmýzýn önemi bugün daha iyi anlaþýlýyor. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür bunu korumak zorundayýz. Önümüzdeki dönem bu konularda daha kararlý olacaðýz" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.