sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS’TA SOKAK HAYVANLARI ÇALIÞTAYI DÜZENLENDÝ: BAÞKAN KÜRSÜYE SOKAK KEDÝSÝYLE ÇIKTI

  •  17 Mayýs 2024 Cuma 10:44

Tarsus Belediye Baþkaný Ali Boltaç, sokak hayvanlarýnýn haklarý ve refahý üzerine düzenlenen 1. Sokak Hayvanlarý Çalýþtayý’nda kürsüye 1 Nisan’da belediye binasýnda doðan ve baþkanlýk makamýnda bakýlan sokak kedisiyle çýktý. Çalýþtayda kediye ’Umut’ adý verildi.

Tarsus Belediyesi tarafýndan ilki düzenlenen çalýþtayda, alanýnda uzman konuþmacýlar sokak hayvanlarý üzerine konuþmalar gerçekleþtirdi. Kürsüye 1 Nisan sabahý belediye binasýnda doðan ve baþkanlýk makamýnda bakýlan sokak kedisiyle çýkan Baþkan Boltaç, "Bugün burada, hayvanlara yönelik toplumsal farkýndalýðý artýrmayý, onlarýn karþýlaþtýklarý zorluklarý daha iyi kavrayabilmeyi, haklarýný ve imkanlarýný daha üst düzeye taþýmayý, sokak hayvanlarý hakkýndaki yasal geliþmeleri daha detaylý bir þekilde irdelemeyi ve sonuç olarak hayvan refahý ile ilgili yapýlacak olan tartýþmalarý çözüme ulaþtýrmak için bir araya geldik. Biz yalnýzca Tarsus halkýnýn deðil, tüm canlýlarýn da belediye baþkanýyýz" dedi.

 

 

Sokak hayvanlarý konusunda çalýþmalarý sürdüreceklerini belirten Boltaç, "Tarsus Belediyesi olarak, sokak hayvanlarýnýn yaþadýðý zorluklarý ve karþýlaþtýðý sorunlarý yakýndan takip ediyor ve bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaþýyoruz. Sokak hayvanlarýnýn haklarýna saygý duymak, sadece bir insani görev deðil, ayný zamanda bir toplumun olgunluðunun ve vicdanýnýn bir göstergesidir. Bu nedenle, sokak hayvanlarýna yönelik çalýþmalarýmýzý büyük bir kararlýlýkla sürdürüyoruz" diye konuþtu.

 

 

Kurum içinde hayvanlara yönelik tesislerin geniþleteceðine iþaret eden Boltaç, "Yol haritamýzý belirleyecek bizlere ýþýk tutacak çalýþmalar yapmak için düzenlediðimiz çalýþtay bizler için önem arz ediyor. Sokak hayvanlarýnýn haklarýný korumak ve refahlarýný artýrmak için, Tarsus Belediyesi Veteriner Ýþler Müdürlüðü’nü daha etkin bir þekilde iyileþtireceðimize söz veriyorum. Bu doðrultuda, veteriner hizmetlerini güçlendirecek, sokak hayvanlarýnýn saðlýk kontrollerini düzenli olarak yapacak ve kýsýrlaþtýrma, aþýlama gibi önleyici saðlýk hizmetlerini geniþleteceðiz” dedi.

 

Bu alanda çalýþan kurumlarla iþ birliði yapacaklarýnýn altýný çizen Baþkan Boltaç, sahiplendirme ve bakým merkezleri gibi tesisleri modernize ederek, sokak hayvanlarýna daha iyi bir yaþam sunmayý hedeflediklerini ifade etti. Bu merkezlerin, sokak hayvanlarýnýn barýnma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarýný karþýlayacaðýný ve onlara sevgi dolu bir ortam sunacaðýný belirten Boltaç, "Ancak, bu çalýþmalarý sadece belediyemizle sýnýrlý tutmuyoruz. Sokak hayvanlarýnýn haklarýný ve refahýný korumak için diðer kurumlarla ve sivil toplum örgütleriyle iþ birliði yapacaðýz. Sokak hayvanlarý konusunda duyarlýlýðý artýrmak ve toplumun her kesiminde bu bilinci yaymak için el ele vermeye hazýrýz. Birlikte, dostlarýmýza daha iyi bir gelecek sunmak için çalýþmaya devam edeceðiz" diye konuþtu.

 

Boltaç, konuþmasýnýn ardýndan baþkanlýk makamýnda bakýlan sokak kedisine katýlýmcýlarla istiþare ederek ’Umut" adýný verdi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.