sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CHP LÝDERÝ ÖZEL, CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN’A ECEVÝT’E SÖYLEDÝÐÝ SÖZLERLE YÜKLENDÝ!

  •  7 Mayýs 2024 Salý 17:49

Parti grubunda konuþan CHP lideri Özgür Özel, atanamayan öðretmenler üzerinden Cumhurbaþkaný Erdoðan’ý eleþtirdi.

Parti grubunda konuþan CHP lideri Özgür Özel, atanamayan öðretmenler üzerinden Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý eleþtirdi. Erdoðan'ýn yýllar önce Bülent Ecevit'i eleþtiren sözlerine atýfta bulunan Özel, "Sayýn Erdoðan 22 yýl önce rahmetli Ecevit'i 'madem atamayacaktýn niye mezun ettin 86 bin öðretmeni' derdi. Bugünlere geldik atanmayan öðretmen sayýsý 1 milyonu aþtý" dedi.

Partisinin grup toplantýsýnda açýklamalarda bulunan CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in gündeminde atama bekleyen öðretmenler vardý. Atama bekleyen öðretmenler üzerinden iktidara yüklenen Özel, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn 22 yýl önce Bülent Ecevit hükümetine yönelik sözlerini hatýrlatarak göndermede bulundu.

Özel, "Sayýn Erdoðan 22 yýl önce rahmetli Ecevit'i 'madem atamayacaktýn niye mezun ettin 86 bin öðretmeni' derdi. Bugünlere geldik atanmayan öðretmen sayýsý 1 milyonu aþtý. o gün Ecevit'e en aðýr sözleri söyleyenler bugün atamadýklarý öðretmenlere atanamayan öðretmenler diyor. Sanki öðretmenin kusuru varmýþ, kendi dahli yokmuþ gibi" ifadelerine yer verdi.

"80 bin 68 bin atama beklenirken 20 bin mülakatlý atama söylediler" diyen Özel ayrýca, "O öðretmenlere geçen seçimden önce tüm kamuya alýmlarla birlikte müfredatsýz, KPSS ile alým sözü verdiler. Bunu seçim bildirgesine yazdýlar ve ardýndan bu vaatle oy topladýlar. Þimdi mülakatý kaldýrmayýz diyor. Ecevit, KPSS'yi getirerek kim sýnavý baþarýyorsa o atansýn kayýrmacýlýk kalksýn, partizanlýk kalksýn, haksýzlýk kalksýn, kayýrmacýlýk kalksýn, kul hakký kalksýn demiþti. Bu arkadaþlar müfredat getirerek ayrýmcýlýðý partizanlýðý kul hakký yemeyi kurumsallaþtýrdýlar. Ýtirazlardan sonra söz verdiler oy topladýlar ama þimdi mülakatý kaldýrmýyorlar. 80 bin 68 bin atama beklenirken 20 bin mülakatlý atama söylediler. Bütün gençlerin umutlarýný kýrdýlar, ailelerini yasa boðdular. biz atanamayan deðil atanmayan her bir öðretmenlerimizin arkasýndayýz" dedi.

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin bugün yaptýðý açýklamada 20 bin öðretmen atamasý yapýlacaðýný duyurdu. Bakan Tekin, "Cumhurbaþkanýmýzýn talimatlarýyla hazine ve maliye bakanýmýz ve ilgili kurmaylarýyla görüþme ve toplantýlar yaptýk. 20 bin öðretmen atamasý konusunda uzlaþtýk" dedi.

Bakan Tekin'in açýklamasýna göre; sýnýf öðretmenliði için 3.263, özel eðitim öðretmenliði için 2.499, rehberlik için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594, Ýngilizce için 968 öðretmen atanacak.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.