sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN YENÝÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ MAYIS AYI OLAÐAN TOPLANTISI

  •  7 Mayýs 2024 Salý 10:33

Mersin Yeniþehir Belediye Meclisi Mayýs Ayý Olaðan Toplantýsýnýn Birleþimi, Baþkan Abdullah Özyiðit baþkanlýðýnda yapýldý. Yeniþehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapýlan toplantýda gündem maddeleri görüþülerek karara baðlandý.

Mecliste konuþan Abdullah Özyiðit, Yeniþehir’in belediye hizmet alaný sorununa iliþkin yaptýklarý çalýþmalarý meclis üyeleriyle paylaþtý. 2019’da göreve geldikten hemen sonra çözdükleri 36 milyon TL’lik bir dosyayý örnek gösteren Özyiðit, þöyle konuþtu: "Türkiye’de kamulaþtýrmasýz el atma davasý ile en fazla muhatap olan belediyeyiz. 500’e yakýn dava var. Ýmar planlarýnda saðlýk tesisi, okul ve belediye hizmet alaný gibi kamusal alanlarýn mülkiyeti özel þahýslarda ise 5 yýl içerisinde bunlarýn kamulaþtýrýlmasý gerekiyor. Ancak yýllardýr bu problem çözülemediði için üstümüzde yük olarak kaldý. Þu anda yaptýðýmýz çalýþmalarla bu alanlarý kamulaþtýrýyoruz. Kamulaþtýrdýðýmýz anda devam edilen davalarýn faiz yükünden de kurtulmuþ oluyoruz. Ayrýca mahkemenin belirlediði fiyatlarýn altýnda vatandaþlarla anlaþarak bu alanlarý kamulaþtýrýyoruz. Biz 5 yýl önce göreve geldiðimizde böyle bir dosyanýn çözümünü oluþturmuþtuk. 2015’te kaybedilen bir davanýn ifasýnda 36 milyon lira seviyesine ulaþmýþ bir dosya. Biz onun ödemesini 4 yýllýk bir döneme yaydýk. Orda elde ettiðimiz parsellerde ilk BETEM’i yaptýk. Mayýs ayý içerisinde hemen yanýnda bir de okul inþaatý temelini atacaðýz."

Kamu adýna bilinç ve cesaretle sorunlarý çözmeye devam edeceklerini vurgulayan Özyiðit, "Geçtiðimiz 2 ay içerisinde 72 davayý çözüme kavuþturduk. Toplam 17 bin 500 metrekarelik alaný belediyemize kazandýrdýk" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.