sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HALUK BOZDOÐAN’A YSK’DAN RET CEVABI GELDÝ

  •  1 Mart 2024 Cuma 10:00

Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan’ýn adaylýðý için YSK da ret kararý verdi.

Kamuoyunda uzunca tartýþmalara neden olan Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan’ýn adaylýðý resmen düþürüldü. Ýlçe ve il seçim kurulundan ret oyu alan Bozdoðan son merci olarak Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’na itirazda bulundu. Bozdoðan’ýn itirazý YSK tarafýndan  reddedildi ve Bozdoðan’ýn adalýðý resmen düþmüþ oldu.
CHP’den Memleket Partisi’ne geçerek yeniden aday olan Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan’ýn adaylýðý Ýlçe Seçim Kurulu’na yapýlan itiraz sonucu düþürülmüþtü. Bozdoðan’ýn resmi süreçte CHP’den istifa etmeden bir diðer partiden aday olduðu tespit edildi. Baþkan Bozdoðan ve Memleket Partisi konuyu YSK’ya taþýdý. Dün yapýlan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) toplantýsýnda alýnan karar gereði Bozdoðan’ýn 31 Mart seçimlerine girmesinin yolu kapandý. 

Memleket Partisi Genel Baþkaný Muharrem Ýnce, partisinin Tarsus Belediye Baþkan adayý Haluk Bozdoðan’ýn adaylýðýnýn düþürülmesine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde tepki gösterdi. Ýnce, “Bu sorunu çözecek YSK. YSK’ya güvenmekten baþka bir þansýmýz kalmadý. Fakat bu ülkede tuz koktuðu için YSK’da farklý farklý kararlar alýyor. Ýl Seçim Kurulu baþka, Ýlçe Seçim Kurulu baþka, YSK baþka bir þey söylüyor. Sayýn hakimler siyaseti bilmeden kararlar alýyorsunuz. Merkez yoklamasýnda þöyle mi yapmýþlar; beþ aday adayý var, beþini getirip Parti Meclisi’nde oy almýþlar. Hayýr tek bir kiþi geliyor. O bir kiþi de oylamadan geçiyor. Yani sahtekarlýk yapýyor siyasi partiler. Sayýn yargýçlar da buna alet oluyor. Bir kiþi süresi içerisinde bir partiden istifa etmiþse her þeyden istifa etmiþ demektir. Hangi hakla kiþilerine seçime girmesini engelliyorsunuz. Ön seçimi mi kaybettiler? Bu adaylýklarý nasýl engelliyorsunuz?” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN TÜRKÝYE ÝÇÝN TAHMÝN: ENFLASYON YÜZDE 40’A GERÝLEYECEK
YENÝ MR CÝHAZI ÝLE RANDEVU SÜRELERÝ KISALACAK
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ACUN’DAN, FERDÝ KADIOÐLU ÝTÝRAFI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.