sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HALUK BOZDOÐAN’IN TARSUS BELEDÝYE BAÞKAN ADAYLIÐI DÜÞÜRÜLDÜ

  •  27 Þubat 2024 Salý 10:03

Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, adaylýðýnýn düþürülmesiyle ilgili, "Ýnsanlarýn seçme ve seçilme hakkýna saldýrmanýn, siyaset yapma hakkýna saldýrmanýn CHP’nin siyasal anlayýþýyla nasýl bir iliþkisi var" dedi.

CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Baþkan adayý olan Bozdoðan’ýn adaylýðýna eski partisinin yaptýðý itiraz sonuçlandý. Ýlçe Seçim Kurulu, CHP’nin, "Bir kimse bir partiden önseçim veya merkez adaylýðý yoklamasýna katýldýktan sonra baþka bir partiden merkez adayý gösterilemez" hükmünü gerekçe göstererek Bozdoðan’ýn adaylýðýna yaptýðý itirazý deðerlendirdi. Seçim kurulundaki DEM, MHP, CHP ve ÝYÝ Parti üyelerinin imzalarýyla Bozdoðan’ýn adaylýðý düþürüldü. Ýlçe Seçim Kurulu Baþkaný ve diðer iki kamu görevlisi ise Bozdoðan’ýn adaylýðýnýn düþürülmemesi yönünde oy kullanýp muhalefet þerhi yazdý. Muhalefet metninde, "Haluk Bozdoðan’ýn 20 Þubat tarihinde Memleket Partisi tarafýndan verilen aday baþvurusunda Tarsus Belediye Baþkan adayý olduðu, esasen siyasi partinin yetkili kurulu marifetiyle merkez yoklamasý þeklinde yaptýðý aday tespiti iþlemi seçim kurullarýnýn yönetim ve denetimi dýþýnda gerçekleþtirildiðinden, siyasi partilerin iç iþleri niteliðini taþýdýðý" deðerlendirmesi yapýldý. Muhalif üyeler, bu nedenle Bozdoðan’ýn adaylýðýnýn iptal edilemeyeceði yönünde karar verdi.

"Halkýn iradesine saygý duyulmasý gerekiyor"

CHP’den 11 Ocak’ta istifa ettiðini belirten Bozdoðan, kararla ilgili, "Ellerindeki kemik testeresiyle insanlarýn seçme ve seçilme hakkýna saldýrmanýn, siyaset yapma hakkýna saldýrmanýn CHP’nin siyasal anlayýþýyla nasýl bir iliþkisi var. Can Atalay’a siyaset özgürlüðünü savunur görünenlerin, kendisinden istifa eden insanlarýn baþka bir partiden veya baðýmsýz aday olmasýný engelleyerek, onlarýn siyaset yapma hakkýný engellemek isteyerek, bu emellerini bizzat seçim kurullarýna baþvurarak belgeleyenlerin, toplumla, siyasetle, özgürlükle, demokrasiyle, hakla hukukla bir ilgileri olamaz. Üstelik ortaya çýktý ki, hukukçu olmalarýna raðmen, idealleþtirilmiþ ne kadar deðer varsa hiçbiriyle ilgileri kalmamýþ. Kaybettiklerini anlayýnca, Atatürk’ün partisine her türlü zararý verebilecekleri gerçeðini bile göremeyecek kadar gözlerini hýrs bürüdü. Bu mantýkla nasýl bir siyasi baþarý bekliyorlar? Böyle bir þanslarý yok. Bunlar çöküþ öncesi gelen çatýrtý sesleri."

Halkýn iradesine saygý duyulmasý gerektiðini ifade eden Bozdoðan, demokrasiye ve siyasete yapýlan her türlü saldýrýnýn kabul edilemez olduðunu sözlerine ekledi.

Paylaþ :
DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN TÜRKÝYE ÝÇÝN TAHMÝN: ENFLASYON YÜZDE 40’A GERÝLEYECEK
YENÝ MR CÝHAZI ÝLE RANDEVU SÜRELERÝ KISALACAK
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ACUN’DAN, FERDÝ KADIOÐLU ÝTÝRAFI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.