sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN VALÝSÝ PEHLÝVAN: "MERSÝN’DE ÖÐRENCÝ BARINDIRMA KAPASÝTESÝ 18 BÝNE ULAÞACAK"

  •  26 Þubat 2024 Pazartesi 09:08

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy kampüsünde 41 bin 285 metrekare alanda inþa edilen yurdun tamamlanmasýyla Mersin’de öðrenci barýndýrma kapasitesinin 18 bine ulaþacaðýný söyledi.

Vali Pehlivan, Yeniþehir ilçesinde yapýmý tamamlanan yükseköðretim öðrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlýðýnýn yatýrým programý kapsamýnda, MEÜ Çiftlikköy kampüsünde 41 bin 285 metrekare alanda inþa edilen yurdun binalarýný inceleyen Pehlivan, tefriþatý süren binanýn tamamlanmasýyla Mersin’de öðrenci barýndýrma kapasitesinin 18 bine ulaþacaðýný ifade etti.

Ýl genelinde 10 yurtta 16 binin üzerinde öðrencinin barýndýrýldýðýný vurgulayan Pehlivan, "Yurtlar ve çevresinde oluþturulacak hizmet binalarýnýn toplam kapalý alaný ise 78 bin 800 metrekare olacak. Ýnþaat süreci tamamlanan yurdumuz bin 250 kiþi kapasitesi ile yükseköðretim öðrencilerimize barýnma imkaný saðlayacak. Bu bloðun bitiþiðinde geçen eðitim öðretim yýlýnýn baþýnda hizmete aldýðýmýz ve kýz öðrencilerimizi barýndýrdýðýmýz yurt binamýzda da 2 bin öðrencimiz barýnýyor" dedi.

Paylaþ :
DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN TÜRKÝYE ÝÇÝN TAHMÝN: ENFLASYON YÜZDE 40’A GERÝLEYECEK
YENÝ MR CÝHAZI ÝLE RANDEVU SÜRELERÝ KISALACAK
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ACUN’DAN, FERDÝ KADIOÐLU ÝTÝRAFI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.