MGC VE MEÜSEM’DEN AFET DÖNEMÝNDE GAZETECÝLÝK VE BASIN KONFERANSI

Mersin Üniversitesi Sürekli Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezi (MEÜSEM) ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti arasýnda; hizmet içi eðitim rehberlik ve danýþmanlýk hizmetlerinin yürütülmesine ait iþbirliði protokolü kapsamýnda “AFET DÖNEMÝNDE GAZETECÝLÝK VE BASIN” konulu konferans düzenlendi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Müfit Bekiroðlu toplantý salonunda gerçekleþtirilen konferansa CHP Mersin Milletvekili Gülcan KIÞ, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Danýþmaný Bedrettin GÜNDEÞ, çok sayýda gazeteci ve öðrenci katýldý.
Mersin Üniversitesi Sürekli Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezi (MEÜSEM) Müdürü Prof.Dr. Ýlhan EGE’nin moderatörlüðünde gerçekleþen konferansa Mersin Üniversitesi Ýletiþim Fakültesi Öðretim Üyesi Doç.Dr.Aslýhan Ardýç ÇOBANER, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Baþkaný Cafer ESENDEMÝR ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Baþkaný R.Kaya TEPE konuþmacý olarak katýldý.
”AFET DÖNEMÝNDE GAZETECÝLÝK VE BASIN” konulu konferansýn öncesinde açýlýþ konuþmalarý gerçekleþtirildi.
Ýlk olarak söz alan Mersin Üniversitesi Sürekli Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezi (MEÜSEM) Müdürü Prof.Dr. Ýlhan EGE, ‘’Mersin Gazeteciler Cemiyeti’yle birlikte, Meü Sürekli Eðitim Araþtýrma ve Uygulama Merkezi olarak bir protokol imzaladýk. Bu protokolden sonrada ilk etkinliðimizi gerçekleþtiriyoruz. Ýletiþim Fakültesi ve diðer birimlerimiz de bu protokol ile birlikte bize destek olacaktýr. Sizin ihtiyaçlarýnýz doðrultusunda mesleki eðitimlerde Ýletiþim Fakültemiz ile birlikte bu tür konferanslarý yapmayý düþünüyoruz.’’ Þeklinde konuþtu.
Ardýndan söz alan Mersin Üniversitesi Ýletiþim Fakültesi Öðretim Üyesi Doç.Dr.Aslýhan Ardýç ÇOBANER ‘’ Öncelikle bu organizasyon için Mersin Gazeteciler Cemiyeti Baþkaný Sayýn R.Kaya TEPE’ye, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne, MEÜ Sürekli Eðitim Araþtýrma ve Uygulama Merkezi’ne çok teþekkür ederim. Kahramanmaraþ depremlerini uzun bir süre daha konuþacaðýz. Konuþmamýz gerekiyor. Biz akademi olarak depremlerle ilgili bir milat belirlememiz gerekiyorsa 1999 Marmara Depremi’nden beri bu alana yönelik iletiþimcilerin ilgisi var. Yapýlan akademik çalýþmalar var. Son olarakta 2020 yýlýnda yaþanan Ýzmir Depremi’ni konu alan bir tez çalýþmasýný öðrencimle beraber yürütürken o sýrada da Kahramanmaraþ Depremlerini yaþadýk. Bu bir araþtýrmacý için çok önemli bir deneyim. Bu konferanslarýnda gerçekleþmesi deneyimlerimizin aktarýlmasý açýsýndan büyük önem kazanýyor.’’ dedi.
Mersin Gazeteciler Cemiyet Baþkaný R. Kaya TEPE ‘’ Tabi teoriler çok önemli ama pratik gerçek. Uygulananlar her zaman için sahada olanlardýr. Biz 6 Þubat’ta çok büyük bir felakete uyandýk. 11 Ýlimizi direkt etkiledi. Pek çok ilimizde dolaylý yoldan etkilendi. Dolaylý yoldan etkilenen illerimizden biride Mersin. Biz aslýnda gazeteciler olarak, yaþadýklarýmýzý haberci olarak þöyle deðerlendirebiliriz. Gecenin bir yarýsý telefonunuz çalýyor. Uyandýrýlýyorsunuz ve karþýdaki kiþi bu editör olabilir, haber merkezinizdeki müdürünüz olabilir. Hemen kalkýp hazýrlanýyorsunuz. Haberci bir þekilde buna hazýr olmak zorunda. Ne olduðunu bile sorgulamadan kendinizi birden sahada buluyorsunuz. Ýþte teori ve pratik kavramý burda önem kazanýyor.’’ ifadelerini kullandý.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Baþkaný Cafer ESENDEMÝR ‘’ Depremle ilgili gerçeklerle karþý karþýya kaldýnýz zaman insani ve mesleki yönünüz arasýnda tercihler yapmak mecburiyetinde kalabiliyorsunuz. Ben bugüne kadar Van, Bingöl, Elazýð, Marmara, Adana ve Hatay depremlerini daha öncede yaþadým. Eskiden bu dijital medya yoktu. Depremde hep ölüme koþuyordunuz adeta fotoðraf çekerken. Fotoðrafý çekip büroya dönerek son dakika haber geçmek gibi bir derdiniz oluyordu. Her türlü afette ve tehlikelerde kendiniz riske atýyorsunuz. Tek amacýnýz doðru haberi en hýzlý þekilde ulaþtýrmak oluyor. Þimdi dijital medya ile birlikte herkes gazeteci. Hatta yeri geliyor siz sahada eleman olarak bir yardým kuruluþu çalýþaný veya gönüllüsü gibi insani süreçlerde destek verirken buluyorsunuz kendinizi. Gazeteciliði bu anlamda sadece mesleki olarak deðil insani yönü ve sorumluluðu ile deðerlendirmek gerekiyor.’’ þeklinde konuþtu.
Konuþmalarýn ardýndan “AFET DÖNEMÝNDE GAZETECÝLÝK VE BASIN” konferansý Mersin Üniversitesi Sürekli Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezi (MEÜSEM) Müdürü Prof.Dr. Ýlhan EGE moderatörlüðünde devam ederek depremin etkisiyle yaþanan gazetecilik ve basýn süreci çeþitli baþlýklarla detaylandýrýldý.
Konferans, Soru-cevap bölümünün ardýndan toplu fotoðraf çekimiyle, katýlýmcýlara plaket takdiminin ardýndan sona erdi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA