sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KADIN EMEÐÝ EKONOMÝK DEÐERE DÖNÜÞÜYOR

  •  17 Kasým 2022 Perþembe 10:13

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ve Mersinden Kadýn Kooperatifi Baþkaný Meral Seçer, Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý Gönüllüler Þube Müdürlüðü ve Mersinden Kadýn Kooperatifi destekleriyle yürütülen ‘Evimiz Atölye Projesi’ çerçevesinde ‘Çoraptan Oyuncak Yapým Kursu’nu tamamlayan kadýnlara eðitim sertifikalarýný verdi.

Törende Çilek Mahallesi'nden 119, 50. Yýl Mahallesi'nden 88, Ýstiklal Mahallesi'nden 82 ve Karaduvar Mahallesi'nden 47 kadýn olmak üzere toplam 336 kadýna sertifikalarý teslim edildi. Baþkan Seçer ve eþi Meral Seçer, kadýnlarýn katýlým belgelerini verdikten sonra, çocuklara çoraptan yapýlan oyuncaklardan hediye etti.

“Kadýnlar sayesinde þehrimiz tertemiz”

Kadýn muhtarlarýn da bulunduðu törende, temsiliyette kadýn sayýsýnýn daha fazla olmasý gerektiðini belirterek, kadýnlarýn olduðu her alanda iþlerin daha iyi yapýldýðýna dikkat çeken Seçer, “Göreve ilk baþladýðýmda kentteki parklarýn bakýmýný ve sokaklarýn temizliðini, bu iþi çok güzel bir þekilde yapacaklarýna inandýðým kadýnlara vermenin doðru olduðunu düþündüm. Þu anda Tarsus'tan Anamur'a kadar 450 civarýnda kadýnýmýz park bakýmýyla, refüj bakýmýyla ilgileniyorlar. Onlarýn sayesinde parklar ve þehir tertemiz oldu” dedi.

“Kardeþçe bir arada olmanýn mutluluðunu yaþýyoruz”

'Evimiz Atölye Projesi'nin gönüllülük esasýna dayandýðýna deðinen Baþkan Seçer, “Bu topraklarýn, Anadolu topraklarýnýn özünde bu var. Þimdi bu topluluða bakýyorum. Burada Karaduvar, Çilek, Ýstiklal, 50. Yýl Mahallesi var mý? Þimdi birbirinize soruyor musunuz; 'senin doðduðun, atanýn doðduðu memleket ne? Senin meþrebin ne, mezhebin ne, ýrkýn ne?' Ne güzel, kardeþçe bir aradayýz deðil mi? Mersin iþte böyle bir yer” ifadelerini kullandý.

“Belediyemizi takip edin, belediyemizi çok iyi tanýyýn”

Vatandaþlara belediyenin 'Teksin' uygulamasý, mahalle mutfaklarý, atölye çalýþmalarý, eðitim yardýmlarý, evde bakým ve saðlýk hizmetleri, halk kart, cenaze hizmetleri, kariyer merkezi ve dosthane gibi birçok uygulamasý olduðunu belirterek, bunlardan mümkün olduðunca yararlanmalarýný isteyen Baþkan Seçer “Özellikle kadýnlarýmýz, belediyemizi takip etsin. Çünkü onlara ait çok þey var. Ýþte bir tanesinin içindesiniz. Evimiz Atölye.‘Elde var yetenek, evde var ekmek.' Demek ki ben de takip ediyorum. Ne yaptýðýmý da biliyorum” diye konuþtu.

37 noktada kurduklarý mahalle mutfaklarýnýn, Türkiye'de belediyelere model olduðunu vurgulayan Seçer, þu anda her sabah ücretsiz çorba daðýtýmýna yine baþladýklarýný belirterek, “Tok acýn halinden anlamaz. Özellikle sabah erken tarlaya bahçeye giden iþçilerin, araçlarýn beklediði yerlere koyuyoruz. Okul yollarýnda, üniversite kapýsýnda hizmet veriyor. Bir ara adýmýz ‘Çorbacý Baþkan'a çýktý. Gülüyorlardý, varsýn gülsünler” þeklinde konuþtu.

“Önce insan, hele hele çocuk ve kadýn bizim için her þeyden önemli”

Temel belediyecilik hizmetlerinin her zaman yapýlabileceðine dikkat çeken Baþkan Seçer, asýl önemli olanýn vatandaþýn yaþadýðý diðer sýkýntýlarý da anlayabilmek olduðunu belirterek, “Yol da yaparýz, park da yaparýz. Ama sizin aðrýnýz sýzýnýz varsa, acýnýz varsa, karnýnýz açsa, diðer hizmetlerin hiçbir kýymeti yok. Bunlara da dikkat etme görevi belediye baþkanýnýndýr. Mersin Belediyesini ve baþkanýný kendi ailenizden biri görün, emin olun baþkan da sizleri kendi ailesinden bir fert olarak görüyor. Sizin yaþadýðýnýz acýnýn, sizin çocuklarýnýzýn çektiði bir acýnýn, benim çocuklarýmýn çektiði acýyla hiçbir farký yok” dedi.

Kadýnlara seslenerek, Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý ile iletiþime geçip, her türlü sorunlarýný konuþup, görüþebileceklerini de ifade eden Baþkan Seçer, “Psikolojik sorun, hukuki sorun, saðlýk sorunu, baþkasýna açamadýðýnýz konular olabilir. Özeliniz olabilir. Gelin, Kadýn Dairemizin ilgili birimleriyle temasta olun ve onlarla paylaþýn” dedi. Türkiye'nin ekonomik bir kriz ve hayat pahalýlýðý yaþadýðýný da dile getiren Baþkan Seçer, “Bu bir gerçek. Bu hayat pahalýðýnda ev geçimi çok zor. Eðitim, çocuklarýmýz için her þeyden önemli. Bizi eðitim kurtaracak. Çünkü geliþmiþ, zengin olmuþ ülkeleri kurtaran eðitim olmuþ. O yüzden çocuklarýmýzý eðitelim” dedi.

“Birlikte daha da güzel projelere imza atacaðýmýza inanýyorum”

Mersinden Kadýn Kooperatifi Baþkaný Meral Seçer ise 'Evimiz Atölye Projesi'nin doðuþ noktasýný anlatarak, “Çok güzel bir enerji var, mutluluk var. Mahalle gezilerimizde de bu enerjiyi hissediyordum. Ama hepiniz bir arada olunca, daha da bir güzellik oldu. Bizleri bir araya getiren projemiz Evimiz Atölye projesinin doðuþunu mahallelerde anlatmýþtým. Kadýnlarýmýz baðda bahçede çalýþabiliyorlar, kendi ürettiklerini Büyükþehir Belediyesinin üretici pazarlarýnda satabiliyorlar ama evde çoluðuyla çocuðuyla haþýr neþir olan, gerektiðinde büyüklerin bakýmýný üstlenen kadýnlarýmýz; ne sosyal bir faaliyette bulunabiliyorlar ne de aile bütçelerine katký sunabiliyorlar. Ýþte bu noktada Baþkanýmýz bize dedi ki; ‘Siz bu kadýnlar için ne yapabilirsiniz? Biz de Mersinden Kadýn Kooperatifi ve Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllülük Þubesi'yle bu yola çýktýk” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.