sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE AVOKADO FÝDANI DAÐITIMININ ÝKÝNCÝ ETABI TAMAMLANDI

  •  3 Kasým 2022 Perþembe 11:19

Mersin Büyükþehir Belediyesinin sürdürdüðü tarýmsal projeler çerçevesindeki avokado fidaný daðýtýmlarýnýn ikinci etabýnýn tamamlandýðý bildirildi.

Büyükþehir Belediyesi, ‘Avokado Fidaný Daðýtýmý Projesi' ile Akdeniz iklimine uygun yetiþen tropik bir bitki olan avokadonun hem ülkede üretimini artýrmak, hem de üreticilere yüksek gelir getirmesi amacýyla, alternatif tarým ürünü olarak yetiþtiriciliðini desteklediði kaydedildi. Bu çerçevede üreticilere ikinci etapta yüzde 50 hibeli fidan daðýtýmý yapýldý.

Üretim aþamasýnda zorlanan üreticilerin yanýnda olmaya ve yaptýklarý katkýyla girdi maliyetlerindeki yüksek fiyatlarý minimuma çekmeye çalýþtýklarýný ifade eden Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkaný Serdar Gökçek, "Alata Bahçe Kültürü Araþtýrma Enstitüsü ile ortak çalýþma neticesinde, üreticilerimize yüzde 50 hibeli olarak avokado fidanlarý daðýtýyoruz. Son yýllarda özellikle belediyemizin öncü olduðu avokado fidanýný, alternatif ürün olarak daðýtmaya baþladýk ve yaygýnlaþmaya baþladý. Üreticilerimizden de bu süreçte sürekli talepler almaya baþladýk. Bugün de bu talepler neticesinde, fidanlarý daðýtýyoruz” diye konuþtu.

Merkeze en uzak noktalara bile desteðinin olduðunu belirten ve avokado fidaný daðýtýmýndan faydalanan kadýn üreticilerden Ayþegül Beyre, “Baþkanýmýz geçen yýl da fidelerimizi göndermiþti. Bu yýl da ayný þekilde hem kaliteli, hem de çok verimli fidelerimiz gelmiþ bulunmakta. Bu destekler sayesinde, baþta çiftçilik olmak üzere birçok þeyden geri kalmýyoruz” ifadelerini kullandý.

Piyasada çok pahalýya satýlan avokado fidanýný ve belki de daha güzelini 4'te 1 fiyatýna almaktan dolayý çok memnun olduðunu dile getiren üreticilerden Ahmet Yavuz, “Düþünenlere, emeði geçenlere, herkese çok teþekkür ediyorum. Bu iþ, pazarý olan bir iþ. Yani diðer ürünler gibi toplayýp kendin satmýyorsun, olduðu zaman gelip yerinde alýyorlar. Yani mükemmel bir iþ. Yakýnda muzu geçer diye düþünüyorum” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.