sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE HAYVANCILIÐA DESTEK SÜRÜYOR

  •  2 Kasým 2022 Çarþamba 12:41

Mersin Büyükþehir Belediyesince girdi maliyetlerinin artmasý nedeniyle zor günler yaþayan hayvancýlýk sektörüne desteðin devam ettiði bildirildi.

Hazýr yeme olan baðlýlýðý minimum seviyeye çekebilmek için Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan hayata geçirilen çalýþma çerçevesinde, proje ortaðý olan Tarsus Süt Üretici Birliði'ne kayýtlý 79 üreticiye, yüzde 50 hibeli toplam 7 ton kaba yem tohumu daðýtýldý. Kentin her noktasýndaki hayvan üreticilerine yem tohumunu daðýttýklarýný, böylece süt kalitesini arttýrmýþ olacaklarýný ifade eden Tarýmsal Hizmetler Eðitim ve Kooperatifler Þube Müdürü Selçuk Þahutoðlu, “2020 yýlýnda da Tarsuslu 65 üreticiye toplamda 4 ton bu yemlerden teslim etmiþtik. Gayet verimli ve baþarýlý bir proje olmasý sebebiyle, üreticilerin artan talepleri doðrultusunda bu yýl da 79 üreticimize, toplamda 7 ton kaba yem daðýtýmý gerçekleþtirdik” dedi.

Tarsus Süt Üreticileri Birliði Baþkaný Danyal Avþar, 79 üreticiye daðýtýlan yüzde 50 hibeli yem tohumunun daðýtýmýný gerçekleþtiren Büyükþehir Belediyesine teþekkür etti. Büyükþehir Belediyesi Ýmar A.Þ. Genel Müdürü ve Büyükþehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uyan da tohum projesinin oldukça önemli olduðunu kaydederek, “Hayvancýlýk adýna çok önemli, çok verimli, sizlerin de iþinizi kolaylaþtýracak ve maliyetleri düþürecek bir uygulama. Vahap Seçer Baþkanýmýz öncülüðünde bugüne kadar kýrsal mahallelerimize gerek hayvancýlýk, gerekse de tarýmýn her türünde yapýlan projeler artarak devam edecek” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.