sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YKS VE LGS ADAYLARINA ÜCRETSÝZ KAYNAK KÝTAP

  •  31 Ekim 2022 Pazartesi 12:53

Mersin Büyükþehir Belediyesince, ’eðitimde fýrsat eþitliði’ ilkesi çerçevesinde lise ile üniversiteye giriþ sýnavlarýna hazýrlanan öðrencilere destek verilmeye devam edilirken, YKS ve LGS’ye hazýrlanan öðrencilerin soru bankalarý de verildi.

Geçtiðimiz yýllarda hem YKS hem de LGS sýnavlarýnda oldukça baþarýlý sonuçlar elde eden Mersin Büyükþehir Belediyesinin Kurs Merkezleri, bu yýl da ayný azimle öðrencileri sýnava hazýrlýyor. Kurs Merkezlerinin ücretsiz olmasý, merkezlerde ücretsiz deneme sýnavlarý yapýlmasýnýn yaný sýra, öðrencilerin kaynak soru bankasý ihtiyaçlarýna da yanýt veren Büyükþehir Belediyesi, bunlarýn daðýtýmlarýný ücretsiz bir þekilde gerçekleþtiriyor.

“Öðrencilerimize ücretsiz kaynak vererek, sýnav deneyimlerini artýrýyoruz”

Büyükþehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 17 kurs merkezinde sadece ders anlatmadýklarýný, öðrencilerin motivasyonlarýný artýrmak için etkinlikler, konserler ve açýk hava faaliyetleri düzenlediklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý Eðitim Hizmetleri Þube Müdürü Cem Karakuþ, “17 kurs merkezimizde, öðrencilerimizin yardýmcý kitap alýmýnda zorlandýklarýný tespit ettik. Bunun üzerine bizler de hem YKS hem de LGS'ye hazýrlanan öðrencilerimiz için ücretsiz soru bankasý kitaplarý vereceðiz. Soru bankalarýmýzýn yanýnda YKS öðrencilerimiz için yýl içerisinde 40 adet, LGS öðrencilerimiz için de 20 adet deneme sýnavýný ücretsiz olarak uygulayacaðýz” dedi.

Öðrencilerin ne kadar çok kaynak kitaptan faydalanýrsa, o kadar çok soru çözeceðini ve baþarýlý olacaðýný kaydeden Karakuþ, “Bu yýl 4 bin 688 YKS öðrencimiz ve bin 420 LGS öðrencimizle, alanýnda uzman öðretmenlerimiz ve rehberlik birimimizle, geçen yýlki baþarýmýzýn üzerine ekleyerek devam edeceðiz” ifadelerini kullandý.

Öðrenciler kaynak kitap daðýtýmýndan memnun

Kurs merkezinden olabildiðince faydalanmaya çalýþtýðýný ve derslerin iyi geçtiðini ifade eden LGS adaylarýndan Aylin Mihcan Burak, “Okulda öðrendiðimizi buraya gelince pekiþtirebiliyoruz, soru çözüyoruz ve ek olarak kaynak veriyorlar. Durumu olmayan insanlar için kaynaklar cidden pahalý ve burada ücretsiz olarak verildi. Ýçinde bir sürü yeni nesil sorular var ve bu LGS'de çýkacak sorular olabiliyor” diye konuþtu.

LGS'ye hazýrlanan öðrencilerden Furkan Sedal, Kurs Merkezi sayesinde okulda iþledikleri dersleri pekiþtirme imkaný bulduklarýndan bahsederek, kaynak kitaplarla ilgili de “Kitaplar güzeldi, inceledim. Yeni nesil sorular boldu. Beðendim yani. Maddi olanaðý olmayan insanlar için iyi bir fýrsat. Sýnava ise bol bol test çözerek ve tekrar ederek hazýrlanýyorum” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.