sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÜRETEN KADINLAR EMEKLERÝNÝN KARÞILIÐINI ALIYOR

  •  20 Ekim 2022 Perþembe 12:42

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý’nýn üretici kadýnlara destek amaçlý olarak açtýðý stantlardan faydalan kadýnlar, emeklerinin karþýlýðýný alýyor. Kentin birçok noktasýnda, üretici kadýnlarýn ve ürünlerinin tanýtýmý konusunda verilen destek, Mersinli kadýnlarýn baþarý hikayelerini öne çýkarýyor.

25 yýldýr arýcýlýk yapan 2 çocuk annesi Ýlknur Çakmak da üretici kadýn stantlarýndan faydalanan yüzlerce kadýndan sadece birisi. Tamamen doðal olarak ürettiði arýcýlýk ürünlerini tüketiciye ulaþtýrmakta güçlük çektiðini söyleyen Çakmak, Mersin Büyükþehir Belediyesinin desteði ile bu sorundan kurtulduðunu ve artýk sektöründe tanýnan bir isim olduðunu söyledi. Arýcýlýk hayatýnýn son 5 yýlýnda kendi markasýný oluþturduðunu, ancak sonrasýnda bu markayý duyurmakta büyük zorluklar yaþadýðýný belirten Çakmak, “Markamý alýnca, bunu tanýtmanýn derdine düþtüm. Belediyemizin üreten kadýnlara verdiði destekleri duymuþtum. Ben de baþvurdum. AVM'ler de stantlar açýlýyordu. Benim kendi baþýma bir AVM'ye girmem imkansýzdý. Fakat Büyükþehir, bize AVM'de stant açarak bu imkaný saðladý ve ulaþamayacaðým insanlara ulaþtým” dedi.

Küçük üreticilerin, birilerinin desteði olmadan mevcut durumlarýný sürdürmesinin çok zor olduðunu ifade eden Çakmak, kendisinin bu konuda belediyeden büyük destek aldýðýný belirtti. Sadece düzgün üretmek yetmediðini, kaliteli üretim yapmanýn da önemli olduðunu vurgulayan Çakmak, “Bu konuda ben belediyemizin stantlarýndan ciddi fayda gördüm. Kadýnlarýmýz iyi ürün, kaliteli ürün üretirlerse, belediyemiz zaten bize yol açýyor” þeklinde konuþtu.

Üretici kadýnlarýn emeðinin þimdiye kadar görmezden gelindiðini ancak üretici kadýn stantlarý ile bu durumun deðiþtiðini vurgulayan Çakmak, “Kadýnlarýmýz her zaman üretimin içinde vardý ama kadýnýn adý yoktu. Kadýnýn emeðinin karþýlýðý, deðeri yoktu. Belediyemizin stantlarýyla beraber, kadýnlarýmýzýn emekleri deðere dönüþüyor. Kadýnlarýn emekleri geri dönüþ saðladýðý zaman, insanlarýn azmini de artýrýyor. Ýç Anadolu'da bunun imkanýný bulamýyorsunuz ama burasý öyle deðil. O yüzden emek versinler, vazgeçmesinler, belediyemize baþvurup stantlarda yer alsýnlar” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.