sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÝRÇOK ÜLKEYE ÝHRAÇ EDÝLÝYOR: KÝVÝNÝN BAHÇEDE KÝLOSU 10 TL

  •  20 Ekim 2022 Perþembe 10:37

Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden Mersin’de kivinin fiyatý bahçede 10 TL’den baþlarken, yurt içinin yaný sýra Avrupa ülkeleri, Balkanlar ve Azerbaycan’a ihraç ediliyor.

Yaþ sebze ve meyve üretiminde ilk sýralarda yer alan Mersin'de her ay yeni ürünlerin hasadýna geçiliyor. Son olarak, son yýllarda üretiminde ciddi bir artýþ gözlenen kivide hasat baþladý. Yaklaþýk dönümde 4 ton ürün alýnan kivi bahçelerine sabahýn erken saatlerinde gelen iþçiler ürünleri tek tek toplayarak iç ve dýþ piyasaya göndermek için hazýrlýyor. Geçtiðimiz yýl bahçede 8 TL'den alýcý bulan kivi yüksek enflasyona raðmen yüzde 20 artýþla en az zamlanan meyvelerden oldu. Bahçede 10 TL'den alýcý bulan kiviyi, üreticiler fiyatý en uygun meyve olarak tüketiciye sunduklarýný aktardý.

Bu yýl verim daha iyi

Mersin'in Erdemli ilçesinde tarýmla uðraþtýklarýný belirten Mustafa Serin, ”Kivi bahçesinde hasat yapýyoruz. Yaklaþýk dönümde 4 ton civarýnda kivi bekliyoruz. Bu ayýn sonuna kadar hasat yapacaðýz. Bu yýl fiyatlarýmýzda geçen yýla nazaran çok bir artýþ olmadý. Geçen yýl 8 liradan giden mahsulümüz bu yýl 10 liradan gidiyor. Tüketici için bu yýl en uygun meyve diyebiliriz. Geçen yýla nazaran bu yýl verim daha iyi” diye konuþtu.

Hasat yaptýklarýný aktaran üretici tüccar Ýbrahim Okur ise” Hasat ettikten sonra ürünü ambalaj yapýyoruz. Ýsteðe göre, yurt içinde baþta Ýstanbul, Ankara, Ýzmir ve Konya baþta olmak üzere birçok yere sevkiyat yapýyoruz. Bunun yaný sýra Avrupa, Balkanlara ve Azerbaycan'a ihraç ediyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.