sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TEZGAHLAR BALIKLA DOLDU TAÞTI, FÝYATLAR YARI YARIYA DÜÞTÜ

  •  18 Ekim 2022 Salý 10:32

Akdeniz’de av yasaðýnýn 15 Eylül’de tamamen kalkmasýyla birlikte Mersin’de her çeþit balýk tezgahlarda yer almaya baþladý. Geçtiðimiz aylarda el yakan balýk fiyatlarý da ciddi oranda düþerken, balýkçýlar balýk bolluðundan memnun. Mersin Balýkçýlar Derneði Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat, "Þu anda çýkan balýk miktarý iyi. Her zaman ilk 3 ay bolluk olur. O yüzden de bu aylarda fiyatlarýmýz çok uygun oluyor" dedi.

1 Eylül'den itibaren Karadeniz, Marmara ve Ege'de bütün tekneler, Akdeniz'de ise gýrgýr tekneleri avlanmaya çýkarken, 15 Eylül'den itibaren ise tüm Türkiye'de yasak tamamen kalktý. Yasaðýn kalkmasýyla beraber balýk tezgahlarý da dolmaya baþladý. Tezgahlarýn dolmasýyla birlikte geçtiðimiz aylarda el yakan balýk fiyatlarý da ciddi oranda düþerken, vatandaþlar da balýða raðbet göstermeye baþladý.

"Þu anda Türkiye'nin en uygun balýk fiyatlarý Mersin'de diyebiliriz"

Yeni balýk sezonu ve fiyatlarla ilgili ÝHA muhabirine açýklamalarda bulunan Mersin Balýkçýlar Derneði Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat, 15 Eylül itibariyle av yasaðýnýn Akdeniz'de tamamen kalktýðýný belirterek, "O günden itibaren taze, bol çeþit balýðýmýz tezgahlarýmýzda yerini alýyor. Her çeþit balýðýmýz mevcut, Akdeniz'de çeþit bolluðumuz var. Barbun, gümüþ, mezgit, istavrit, sardalye, çupra, levrek gibi her türlü balýðýmýz geliyor. Karadeniz'den hamsi ile palamut geliyor. Palamut bizim buradan da çýkýyor. Fiyatlarýmýz da uygun. Yasak kalktýktan sonraki ilk 3 ay fiyatlarýmýz çok uygun oluyor. Þu anda Türkiye'nin en uygun balýk fiyatlarý Mersin'de diyebiliriz. Vatandaþlarýmýz rahatlýkla balýk yesin diye bu fiyatlarý böyle tutuyoruz" þeklinde konuþtu.

"Balýk çýkma miktarý iyi"

Fiyatlarla ilgili de bilgi veren Polat, "Barbun 40-70, gümüþ 30-50, sardalye 30-35 lira arasýnda satýlýyor. Palamut'un tanesi 30 liradan satýlýyor. Yani fiyatlarýmýz çok uygun. Her ne kadar girdi fiyatlarýmýz artsa da zam yapmayarak vatandaþlarýmýzýn balýða rahatlýkla ulaþmasýný saðlýyoruz. Tabi her geçen seneye göre bir önceki seneyi arýyoruz ama yine de çýkan balýk miktarý iyi. Her zaman ilk 3 ay bolluk olur ama yýlbaþýna doðru, havalar bozmaya baþladýktan sonra balýk miktarý düþer. Bu yüzden özellikle bu 3 ayý vatandaþlarýn deðerlendirmesini istiyoruz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.