sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ERDEMLÝLÝ ÇÝFTÇÝLERE YERLÝ VE MÝLLÝ ARPA TOHUMU DAÐITILDI

  •  14 Ekim 2022 Cuma 09:53

Mersin’in hayata geçirilen "Yerli ve Milli Arpa Tohumlarýnýn Toprakla Buluþmasý Projesi" çerçevesinde, Erdemli ilçesinde 15 üreticiye 4 bin 100 kilogram yerli ve milli arpa tohumu daðýtýmý gerçekleþtirildi.

Tarým ve Orman Bakanlýðý Bitkisel Üretim Genel Müdürlüðünün desteklediði proje çerçevesinde hazýrlanan yerli arpa tohumlarýnýn, kýrsal mahallelerdeki çiftçilere ücretsiz daðýtýmý için Erdemli Tarým ve Orman Müdürlüðü bahçesinde tören düzenlendi.

Programda konuþan Mersin Ýl Tarým ve Orman Müdürü Arif Abalý, atýl tarým arazilerini deðerlendirmek, yerli ve milli çeþitleri geliþtirmek amacýyla proje hazýrladýklarýný belirterek, “Bu projemiz 3 milyon liralýk bir proje ve bu projeyle 11 bin 800 dekar alanda üretim yapýlacak ve tüm Mersin'de 505 çiftçimiz faydalanacak. Tarsus, Mut, Gülnar, Aydýncýk, Akdeniz, Toroslar ve Erdemli'de tohum daðýtýmý yaptýk. Ekim ayýnda bu ekimle ilimize 7 bin ton yem girdisi saðlanacak ayný zamanda 42 milyon TL'lik Mersin ilimizin bütçesine ve ülkemizin bütçesine katký saðlayacak. Çiftçilerimiz ayný zamanda bu projenin devamýný da istiyorlar. Ýnþallah çiftçilerimiz için bereketli bir yýl olur” diye konuþtu.

Konuþmalarýn ardýndan çiftçilere Erdemli Kaymakamý Aydýn Tetikoðlu, Ziraat Odasý Baþkaný Rasim Þahin ile Erdemli Ýlçe Tarým ve Orman Müdürü Mesut Yýldýz tarafýndan yerli arpa tohumlarý daðýtýmý yapýldý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.