sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN AMATÖR KULÜPLERE 317 BÝN 500 TL DESTEK

  •  13 Ekim 2022 Perþembe 09:51

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafýndan düzenlenen törenle, aralarýnda futbol ve salon sporlarýnýn bulunduðu 17 farklý dalda mücadele veren 61 amatör spor kulübüne 317 bin 500 TL nakdi destek saðlandý.

Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü tarafýndan belediye konferans salonunda, amatör spor kulüplerine yönelik nakdi destek töreni, saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý ile baþladý. Törene, Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Baþkaný Mithat Ertaþ, kulüp yöneticileri, teknik adamlar ve futbol, basketbol, voleybol, kick boks, muay thai ve satranç gibi farklý branþlardan sporcular katýldý. Törende konuþan ASKF Baþkaný Mithat Ertaþ, amatör spora saðladýðý destek nedeniyle federasyon adýna Baþkan Gültak'a teþekkür ederek, "Bu törenin, amatör spor haftasýna denk gelmesi bizleri ayrýca gururlandýrdý. Akdeniz Belediyemizin saðladýðý desteðin bu yýl 3'üncüsünü alýyoruz. Geçmiþte sporla uðraþan Baþkanýmýzýn duyarlýlýðýyla bu yardýmlar artarak devam ediyor. Akdeniz Belediyesi, ulaþým konusunda da kulüplerimize destek veriyor. Ayrýca bu yýl çok güzel spor tesisleri de kazandýk. Amatör lig, bir sevda, bir gönül iþidir. Akdeniz Belediyemiz, amatör kümede çok yükümüzü çekiyor. Þahsým, federasyonumuz, sporcularýmýz adýna Sayýn Baþkanýmýz ve ekibine þükranlarýmý sunuyorum” dedi.

"Nakdi destek vermeye baþlayan ilk belediyeyiz”

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak ise Mersin'de amatör spor kulüplerine nakdi destek vermeye baþlayan ilk belediye olduklarýnýn altýný çizerek, bu desteði her yýl arttýrdýklarýna dikkat çekti. Gençlere, çocuklara ve kadýnlara yönelik projelere özel önem verdiklerini vurgulayan Gültak, baþlattýklarý deðiþimle Akdeniz'in artýk terör veya uyuþturucuyla deðil, spor, sanat ve kültürle anýlan bir ilçe olduðunu ifade etti. Gültak. baþlattýklarý atýlýmlarla Seyfi Ali Türkoðlu, Karacailyas, Kazanlý ve Çay mahallerinde bulunan sahalarý baþtan sona yenilediklerini, Karaduvar ve Baðlarbaþý'na yeni sahalar kazandýracaklarýný belirtti. Akdeniz'in, artýk sporla anýlan bir ilçe olduðunu ifade eden Gültak, “Terör ve uyuþturucu ile mücadele etmenin en etkili yollarýndan birisi de spordur; kültürel ve sanatsal faaliyetlerdir. Bugün kulübümüzde, kick boks ve muay thai dallarýnda, kýzlar ve erkeklerde dünya birincileri çýkýyor. Eðitim desteðimiz sayesinde de gençlerimiz ülke çapýnda dereceler elde ederek hayal ettikleri üniversiteleri kazanýyor. Bu sene yaz spor okulumuzda bin 500 çocuðumuz eðitim aldý. Spora ve eðitime verdiðimiz destekler sayesinde Akdeniz'de baþarý hikayeleri çoðaldý. Zor þartlara raðmen büyük iþler baþaran amatör kulüp baþkanlarý ve hocalarýmýza da teþekkür ve tebrik ediyorum" diye konuþtu.

“Aðýr borç yüküne raðmen 61 kulübümüze toplam 317 bin TL destek sunuyoruz”

Akdeniz'de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri sayýsýnýn 3 yýlý içinde 31'den 61'e çýktýðýna da iþaret eden Gültak, “Hem nakdi yardým yapmamýz hem yardýmý diðer belediyelere göre bir týk fazla yapmamýzdan dolayý, baþka ilçelerde olan kulüpler, ikametlerini Akdeniz ilçemize kaydýrýyor. Tabi kulüplerimize saðladýðýmýz saha, tesis ve ulaþým yardýmýnýn da bundan payý var. Elbette bu durum, diðer merkez ilçelerden farkýmýzý da ortaya koyuyor. Sadece futbol veya basketbol deðil, diðer spor dallarýna da destek vermeye de baþladýk. Mersin Merkez'de en aðýr borç ve faiz yüküne sahip, malvarlýðý en az olan belediyeyiz. Bu kadar imkansýzlýða raðmen bu desteði amatör sporcularýmýza saðlýyoruz. Nihayetinde bugün 61 amatör spor kulübümüze 317 bin 500 TL nakdi destek daðýtacaðýz” þeklinde konuþtu.

Mersin ASKF Baþkaný Mithat Ertaþ'ýn, amatör spora ve sporculara sunduðu destek nedeniyle Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'a plaket takdim etmesinden sonra, kulüp yöneticilerine nakdi hediye çekleri verildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.