sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

17 MÝLYARLIK DEV PROJEDE 3 TÜNELLE BÝR VÝYADÜK DAHA BU YIL AÇILIYOR

  •  12 Ekim 2022 Çarþamba 14:01

Mersin ve Antalya arasýnda planlanmasý yapýlarak çalýþmasý sürdürülen Akdeniz Sahil Yolu projesinde bugüne kadar 394 kilometre bölünmüþ yol olarak trafiðe açýldý, 19 tünel ile 61 köprü ve viyadük tamamlandý.

264 kilometrelik mesafeyi 228 kilometreye düþürecek olan Mersin ayaðýnda ise þuana kadar 28 tünelden 16'sýnýn inþaatý tamamlanýrken Vali Ali Hamza Pehlivan, 3 tünel ile bir viyadüðün bu yýl içinde açýlacaðýný 11 kilometrelik son kýsmýn ise ihalesinin yapýldýðýný aktardý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn talimatýyla Karayollarý Genel Müdürlüðü tarafýndan yürütülen turizm ve tarýmýn baþkentleri Mersin ile Antalya arasýnda planlanan 17 milyar TL'lik Akdeniz Sahil Yolu projesinde çalýþmalar sürüyor. Yaklaþýk 12 saate kadar süren iki þehir arasýndaki ulaþým þuana kadar açýlan tünel ve viyadükler sayesinde 6 saate kadar düþtü. Geriye kalan kýsýmlarýnda tamamlanmasýyla iki þehir arasýndaki ulaþýmýn 5 saate kadar düþmesinin beklendiði kaydedildi. Mersin kýsmýnda projede yer alan 28 tünelden 16'sý tamamlandý 10'u ise hizmete açýldý. 16 viyadükten ise 5'i tamamlandý, 2'si ise ulaþýma açýldý. Sahada incelemede bulunan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Anamur ile Gazipaþa ilçeleri arasýndaki son kýsým olan 11 kilometre için de ihalenin yapýldýðýný belirterek, bu yýl sonuna kadar 3 tünel ile 1 viyadüðün hizmete açýlacaðýný duyurdu.

"Son kýsým Anamur-Gazipaþa arasýndaki yolun ihalesi yapýldý"

Bu yolun hem Mersin, hem bölge hem de ülke için büyük önem arz ettiðini ve ülke için mega projelerden biri olduðunu belirten Vali Ali Hamza Pehlivan,” Mersin-Antalya yol güzergahý yaklaþýk 500 kilometre. Bu 500 kilometrenin 264 kilometresi Mersin ili sýnýrlarý içerisinde. Bu projeyle ilgili bugüne kadar toplamda 196,5 kilometre bölünmüþ yol yapýldý. Proje içerisinde 28 tünel var. Bu tünellerin 16'sýnýn inþaatý tamamlandý. 10 tünel vatandaþlarýn hizmetine açýldý. Yine bu projede 16 viyadük var. 16 viyadüðünde 5'i tamamlandý. 2'si hizmete açýldý. Bu yol tamamlandýðýnda 264 kilometre olan yol 30-35 kilometre kýsalmak suretiyle 228 kilometreye inecek. Bu da zamandan yaklaþýk 2 saat avantaj ve tasarruf elde etmek anlamýna geliyor. Bu proje içerisindeki viyadükler ve tünellerle saðlanýyor. Oransal olarak ifade etmek gerekirse bu yol güzergahýmýzýn yüzde 17'si tünellerden yüzde 3'ü de viyadüklerden oluþuyor. Güzergahýn Mersin sýnýrýnýn son etabý diyeceðimiz 11 kilometrelik kýsým Anamur-Gazipaþa arasýndaki yolun ihalesi Karayollarý Genel Müdürlüðümüz tarafýndan yapýldý. Orada da 7 tünel, 6 viyadük bulunuyor. Yakýn zamanda orada þantiye kurulup çalýþmalar baþlayacak. Birkaç yýl içerisinde yolun tamamý bitirilecek" dedi.

"3 tünel, 1 viyadük bu yýl açýlýyor"

Þuana kadar yapýlan kýsýmla bile yollarda rahatlama olduðuna dikkat çeken Vali Pehlivan, "Projenin tamamýnýn bitmesiyle çok daha büyük rahatlýk saðlayacak. Burada hedef güvenli, konforlu ve hýzlý seyahati saðlamak. Bu yol ayrýca turizm aksý, turizm güzergahý özelliði de var. Turizm hareketliliði de bu yolla birlikte büyük ölçüde daha da hareketlenecek. Geçmiþte Antalya-Mersin yolu kötü hatýralarla hatýrlanmýþtýr. Þu an son derece modern, elveriþli, alt yapý ve üst yapýsýyla çok güzel yollar yapýlýyor. Proje büyüklüðü bakýmýndan bu yollar vatandaþlarýmýz buradan güvenli ve konforlu þekilde seyahatlerine devam edecekler. Bu yýl itibarýyla 3 tünelimizi T6, T7 ve T8 tünellerimizi de hizmete açýyoruz. Ayrýca bir viyadüðümüzü hizmete açýyoruz. Nükleer santralin olduðu Büyükeceli'deki viyadükte, malumunuz santralde 26 bin kiþi çalýþýyor. Orada viyadükle geçmek suretiyle altta da akýllý kavþak ve yol baðlantýlarýyla orada müthiþ rahatlýk saðlýyor. 1-2 ay içerisinde orasý da trafiðe açýlacak. Bu 3 tünel ve bir viyadükte yolun standartlarýnýn yükselmesine katký saðlayacak" þeklinde konuþtu.

"Mersin-Antalya arasý 5 saate inecek"

Mersin kýsmýnda 196,5 kilometre yolun bittiðini anýmsatan Pehlivan, "Kalan 31,5 kilometreyle ilgili olarak çalýþmalar yüklenici firmalar, Karayollarý Genel Müdürlüðümüz ve Karayollarý Bölge Müdürlüðümüz denetiminde sürdürülüyor. Dev projenin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayýrlý olmasýný temenni ediyorum. Antalya'yý da yakýndan takip ediyoruz. Orada da bütün ihaleler yapýlmýþ durumda. Toplam güzergahý söyledik. Mersin-Antalya arasýndaki seyahat süresinin yaklaþýk 5 saate inmesi öngörülüyor. Bu da hem zamandan hem yakýttan büyük tasarruf anlamýna geliyor" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.