sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TESCÝLLÝ MUT ZEYTÝNYAÐI AVRUPA’YA ÝHRAÇ EDÝLÝYOR

  •  10 Ekim 2022 Pazartesi 09:31

Mut Belediye Baþkaný Volkan Þeker, tescil aldýktan sonra Mut zeytinyaðý ülkelerine ihraç etmeye baþladýklarýný bildirdi.

Baþkan Þeker, yaptýðý açýklamada, lezzetli ve asit deðeri düþük olan Mut zeytinyaðýnýn ününü sadece Türkiye'ye deðil dünyaya duyurduklarýný söyledi. Ýlçede 10 zeytin salamura iþleme tesisi ile 20 zeytinyaðý fabrikasý faaliyet gösterdiðini belirten Baþkan Þeker, "2018 tarihinde Ýtalya'da, düzenlenen uluslararasý zeytinyaðý kalite yarýþmasýnda Mut Zeytinyaðý birinci olarak altýn madalya aldý. Coðrafi iþaretimizi aldýktan sonra ihracatýmýz daha da arttý. Önce Azerbaycan daha sonrada Avrupa ülkelerine ihracat yapýyoruz" dedi.

Hasadýn baþlamasýyla birlikte aðaçlardan taraklarla özenle toplanan zeytinlerin bir kýsmýnýn sofralýk olarak ayrýlýrken, önemli bir kýsmýnýn da zeytinyaðý olmasý için fabrikalara gönderidiðini anlatan Baþkan Þeker, "Bu sene 200 bin tonun üzerinde zeytin, 20 bin ton da zeytinyaðý rekoltesi bekliyoruz. Mut'un lezzetli ve sofralarýn vazgeçilmezi haline gelen zeytinyaðýný sadece Türkiye'ye deðil dünyaya duyurmayý baþardýk. Coðrafi iþaretimizi aldýktan sonra bizim önümüz daha da açýldý. Avrupa ülkelerine, Japonya'ya, Birleþik Arap ve Azerbaycan'a ihracat yapýyoruz" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.