sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÜRETÝCÝ KADINLAR BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ STANTLARIYLA HAYALLERÝNE KAVUÞUYOR

  •  1 Ekim 2022 Cumartesi 13:37

Mersin Büyükþehir Belediyesi, üretici kadýnlara verdiði destek ile onlarýn hayatlarýna dokunmaya devam ediyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý'nýn desteði, üretici kadýnlarýn hayallerine kavuþmasý yolunda önemli basamaklarý aþmalarýna yardýmcý oluyor.

Yaþadýðý zorluklarýn ardýndan 1 kilo gram kömbe ile ticarete atýlýp çocuklarýna bakmaya çalýþan 41 yaþýndaki 2 çocuk annesi Berra Üner de bu desteklerden faydalanan kadýnlardan birisi. 6 yýl önce kendi ürünlerini yapmaya baþlayan Üner, daha çok kiþiye ulaþmanýn yollarýný ararken, karþýsýna Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý personeli çýktý. Onlarla yaptýðý görüþmenin ardýndan, Büyükþehir Belediyesi çeþitli festival ve etkinliklerinde stant açmaya baþlayan Üner, bu sayede müþteri potansiyelini yükselttiðini söyledi.

“Geleneksel lezzetten kopmadým”

Hiçbir birikimi olmadan atýldýðý ticarette, adým adým yükselmeye baþladýðýný anlatan Berra Üner, “Müþterilerin taleplerine göre, onlarýn istekleri doðrultusunda yeni ürünler hazýrlamaya baþladým. Deðiþik lezzetleri deneme isteði gördüm. Ýþimi severek yaptýðým için, adým adým hep daha yükseðe doðru gitmeye çalýþtým. Geleneksel lezzetten kopmamam gerektiðini düþündüm. Hani o çocukluðumuzda damaðýmýza yerleþmiþ lezzetleri, aslýnda çocuklarýma ve geleceðe taþýmak istedim. Bunlarý birleþtirdim ve bu duruma geldim” dedi.

Birçok hayalini gerçekleþtirmenin yaný sýra þimdi daha büyük hayalleri olduðunu söyleyen Üner, “Hedefim ilk baþta evime bir ekmek parasý götürmekti. Çocuklarým bir þey istediðinde onu karþýlayabilmekti. 1 kilogram pirinçten, 3 kilogram sarma çýkarýp onu satýyordum. O parayla eve portakal, muz götürüyordum. Bunun hep böyle devam edeceðini zannediyordum. Ama zaman geçtikçe, öyle olmamasý gerektiðini anladým. Bir iþletme açmayý istiyorum tabi ki, böyle kalmayacak. Daha büyük, kadýnlarýn çoðunlukta olduðu bir iþletme açmak istiyorum” ifadelerini kullandý.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin, hayatýnda çok önemli bir yeri olduðunu belirten Üner, “Öncelikle þunu söyleyeyim, Mersin'de kadýn olmak çok güzel. Çünkü kadýna deðer veren Mersin Büyükþehir Belediyesi gibi bir belediyenin olmasý, bizim için çok büyük bir avantaj. Emeðimiz var, bir þeyler yapmak istiyoruz. Bir þeyleri ailemize, hayatýmýza katmak istiyoruz. Bize yol gösteren, yer veren, imkan saðlayan Büyükþehir Belediyesinin, benim hayatýmda çok izleri oldu. Çok þanslýyýz, iyi ki böyle belediye baþkanlarýmýz var” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.