sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ERKENCÝ MANDALÝNADA HASAT BAÞLADI

  •  30 Eylül 2022 Cuma 10:31

Narenciye üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de erkenci mandalina hasadý baþlarken, fiyatý kalitesine göre 7-15 TL arasýnda deðiþiyor.

Türkiye'nin yaþ sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin'de narenciye de ön plana çýkýyor. Geçtiðimiz günlerde erkenci limon mayerin hasadý baþlayan Erdemli ilçesinde bugünlerde erkenci mandalina hasadý da yapýlýyor. Erkenci tür olan okitsu cinsi mandalinalarýn olmasý ile birlikte talep çok olunca onlarca iþçi bahçelerde hasada baþladý. Yaklaþýk 75 kiþinin hasat yaptýðý bir bahçede bir günde 3 kamyon ürün toplanarak hem iç hem de dýþ piyasaya 13 TL'den gönderildi. Bir çok bölgede hasadý yapýlan erkenci mandalinanýn kalitesine göre bahçede 7 TL'den baþlayarak 15 TL'ye kadar satýldýðý belirtildi.

Mandalina hasadý yaptýklarýný belirten iþçi çavuþlarýndan Þefik Erçað, ”Mandalina hasadýna baþladýk, Ýnþallah hayýrlý olur. Þu anda 75 kiþi çalýþýyoruz, 3 ekibiz. 2 kamyon gönderdik, üçüncü kamyona baþladýk, talep iyi yani. Üretici için de 13 liradan þu anda satýlýyor çok iyi. Biz de 75 kiþi olarak þu anda emek veriyoruz bu da bizim açýmýzdan iyi" dedi.

Hem üreticilik yapan hem de narenciye ticareti ile uðraþan Sinan Uðuz ise "Yaþ meyve sebzede ülkemizin önemli üretim bölgelerinden olan Mersin Erdemli bölgesinde þu anda mandalina hasadý baþlamýþ bulunulmaktadýr. Öncelikle okitsu çeþidi mandalina hasadý yapýlan ürünlerin baþýnda geliyor. Kalitesine ve pazarýna göre 7 lira ile 14-15 liraya kadar alýcý bulabiliyor. Fena bir rakam kesinlikle deðil, ama nedense son yýllarda rekoltede düþüþler var. Mayer cinsi limonda gördüðümüz ürün azlýðý yine bu çeþitlerde de karþýmýza çýkýyor" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.