sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ERDEMLÝLÝ YETÝÞTÝRÝCÝLERE YÜZDE 50 HÝBELÝ YEM DESTEÐÝ

  •  29 Eylül 2022 Perþembe 11:52

Mersin Büyükþehir Belediyesince, Tarýmsal Hizmetler Dairesi koordinesinde Erdemli ilçesindeki büyükbaþ hayvan yetiþtiricilerine yüzde 50 hibeli yem desteðinde bulunulduðu bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinin þimdiye kadar Silifke, Gülnar ve Mut ilçelerinde gerçekleþtirdiði mýsýr flake yem daðýtýmý, Erdemli'de de yapýldý. Yüzde 50 hibeli olarak, toplam 82 bin 400 kilogram yüksek enerjili mýsýr flake yemi, Erdemlili 103 büyükbaþ hayvan yetiþtiricisine teslim edildi.

“Büyükþehir Belediyesinin üretime ve üreticiye destekleri devam edecek”

Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yürütülen daðýtým töreninde konuþan Mersin Büyükþehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbað, Mersin Büyükþehir Belediyesinin her alanda tarýma ve her türlü üretimi yapan üreticiye desteði olduðuna dikkat çekerek, “Ekonomik koþullarýn zorluðu içerisinde adeta çýrpýnan, ayakta kalmaya çalýþan çiftçilerimizin ve büyükbaþ hayvan yetiþtiricilerimizin bir desteðe ihtiyacý olduðu için, Baþkanýmýzýn öncülüðünde belediyemizin bu tür katkýlarý sürekli devam ediyor. Bu çerçevede Erdemlili 103 büyükbaþ hayvan üreticisine yüzde 50 hibe ile kiþi baþý 800 kg mýsýr flake yem desteðimiz oldu. Bu ürün hayvana enerji veriyor, besin deðeri yüksek, enerji deðeri yüksek, ayrýca sindirilebilir özellikleri olan bir yem. Hayvanlarýnýz saðlýklý olsun, bol üretim yapsýn, sizlerin de cebiniz parayla dolsun” dedi.

“Büyükbaþ hayvancýlýkta en büyük girdi maliyeti yem fiyatlarý”

Konuþmasýnda hayvancýlarýn zor günlerden geçtiðini söyleyen Mersin Damýzlýk Sýðýr Yetiþtiricileri Birliði Baþkaný Nuri Demirbaþ ise “Bu zor günümüzde sað olsun Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz, ‘büyükbaþ hayvancýlýða ne gibi bir katkýda bulunabiliriz' diye, ilgili daire baþkanlýðý üzerinden bizimle irtibata geçti. Biz de en büyük girdi maliyetinin yem fiyatlarý olduðunu bildiðimiz için, yetiþtiricilerimize mýsýr flakesi yemi daðýtalým önerisinde bulunduk. Bu konuda Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý da gerekli olan projeyi hazýrladý ve üreticilerimize daðýtýmý yapýlýyor” diye konuþtu.

“Destekle yem maliyetimiz yarýya indi”

Büyükbaþ hayvan yetiþtiricisi olarak zor günler yaþadýklarýný söyleyen Þerafettin Doðan isimli üretici, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hayvan yem maliyetleri yüzde 100 arttý. Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz sayesinde, hayvanlarýmýza ucuz maliyetli yem almaya baþladýk. Benim 36 kayýtlý hayvaným var. Þu anda mýsýr flake alýyoruz, proteini çok yüksek. Süte çok katkýsý oluyor. Þu anda yemin çuvalýna 300-350 TL para veriyoruz. Normalde 1 ay yetecek yemi, bu destekle birlikte 2 ay veriyoruz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.