sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BELEDÝYENÝN KADIN STANTLARINDA ÝÞ YERÝ SAHÝBÝ OLDU

  •  29 Eylül 2022 Perþembe 10:50

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde kent genelinde kurulan üretici kadýn stantlarýnda yer alan kadýnlar, hem el emeði ürünlerini sergileme fýrsatý buluyor hem aile ekonomilerine katký saðlýyor hem de sosyalleþme imkaný buluyor.

Belediyenin stantlarýndan birinde satýþ yaþan Ümit Gök'de yaptýðý baþarýlý satýþlar sonucunda iþ yeri sahibi oldu.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer öncülüðünde tarým, hayvancýlýk ve sosyal projelerin birçoðunda kadýnlara öncelik tanýnýyor. Talepte bulunan her kadýnýn çaðrýsýna yanýt veren Büyükþehir, hazýrladýðý üretici kadýn stantlarýnda þimdiye kadar birçok kadýný buluþturdu. O kadýnlardan biri de üretici Ümit Gök. 15 yýldýr el emeði ürünlerinin satýþýný yaparak para kazanan ve 1,5 yýl önce de Mezitli ilçesinde dükkan açan Gök, turþudan pekmeze, zeytinden sirkeye, kurutulmuþ ürünlerden eriþteye, mantýdan reçele kadar birçok ürün üretiyor. 3 kýz annesi 57 yaþýndaki Ümit Gök, bütün üretimlerini kiraladýðý köy evinde yapýyor. Bir kadýn olarak kendi ayaklarý üzerinde durmanýn ve ekonomik baðýmsýzlýk elde etmenin mutluluðunu yaþayan Gök, üreten her kadýnýn baþarabileceðine inanýyor. Bir üretici kadýn pazarýnda Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi personeli ile tanýþtýðýný ve stantlar hakkýnda bilgi sahibi olduðunu, devamýnda sürekli olarak stantlarda kendisine yer verildiðini anlatan Gök, “Ben 15 yýl önce bir arkadaþýmýn tavsiyesiyle bu iþe atýldým. Gerçekten de çok iyi bir ilerleme kaydettim. Sonra da sosyal medya sayfasý kurdum ve çok güzel ilerledim. Üretici pazarlarýnda satýþ yaptým. Büyükþehir Belediyesi ile tanýþtým. Bize çok güzel stantlar kurdular. Çok destekleri ve yardýmlarý dokundu. Ben burada da çok güzel para kazandým. Güzel þeyler üretince, beðenilince, müþteri potansiyelim de iyi olunca, artýk bir iþ yeri kurmam gerektiðinin farkýna vardým” dedi.

Büyükþehir Belediyesinin kadýnlara el emeði göz nuru ürünlerinin satýþýný yapabilmeleri için çok destek olduðunu söyleyen Gök, “Ben ve benim gibi birçok kadýna çok büyük desteði var Büyükþehir Belediyesi'nin. Mesela ben iþyeri kurabildim, ama iþyeri kuramayan çok insan var. Bu da çok büyük bir destek kadýnlarýmýz için. Belediye'nin sunduðu çok güzel bir özveri. Kadýnlar çok güzel kazançlar saðlýyorlar. Herkes evine ekmek götürüyor. Birçok kiþi bundan faydalanýyor. Belediyeyi gerçekten çok beðeniyorum, çok güzel katkýlarda bulunuyor. Mesela Dünya Kadýnlar Günü'nde, 23 Nisan gibi birçok özel günde, belediyenin stantlarýna katýldým ve çoðunda da satýþ yaptým. Tarsus'a, Mut'a, Çamlýyayla'ya gittik stant kurduk. Üretici kadýnlarýn tanýtýlmasý da çok güzel bizim için” diye konuþtu.

Kurulan stantlarda birçok üretici kadýnla arkadaþ olduðunu ve her konuda birbirlerini desteklediklerini anlatan Gök, “Güçlü bir kadýným, ayaklarýmýn üzerinde duruyorum. Kendi paramý kendim kazanýyorum. Hiç kimseye baðýmlý deðilim” ifadelerini kullandý.

Kadýnlara belediyenin stantlarýnda yer almayý talep etmeleri konusunda çaðrýda bulunan Gök, “Hiçbir ücret almýyor Büyükþehir Belediyesi. Biz mesela gidiyoruz stantlarýmýz kurulmuþ, hazýr bizi bekliyor. Bu da çok güzel bir þey ve herkese tavsiye ediyorum, yönlendiriyorum. Çünkü biz kadýnýz, birbirimize destek olmamýz gerekiyor” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.