sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MUT’TA 279 YETÝÞTÝRÝCÝYE YÜZDE 50 HÝBELÝ YEM DESTEÐÝ

  •  23 Eylül 2022 Cuma 14:17

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Tarýmsal Hizmetler Dairesi koordinesinde, kent genelinde üretimin artmasý amacýyla çeþitli projelerle üreticileri desteklemeye devam ediyor.

Büyükþehir Belediyesi, girdi maliyetlerinin yüksekliðinden dolayý, büyükbaþ hayvan yetiþtiricilerine bir nebze de olsa nefes aldýrmak adýna yüzde 50 hibeli mýsýr flake yem daðýtýmýna baþladý.

Daðýtým töreninde bir konuþma yapan Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkaný Selçuk Þahutoðlu, “Mut ilçemizde, 45'i kadýn olmak üzere 279 üreticiye bu zor zamanlarýnda 223 bin 400 kilogram mýsýr flake yem desteðini saðlýyoruz. Büyükþehir Belediyesi olarak, tarým sektörünün yaþamýþ olduðu sorunlarý bir nebze de olsa gidermek amacýyla, tarýmýn her dalýna destek olmaya çalýþýyoruz. Büyükbaþ hayvan yetiþtiricilerine bu sene, süt sýðýrcýlýðýnda enerji deðeri yüksek, ayný zamanda sindirilebilirliði kolay olmasý sebebiyle mýsýr flake yem desteðini seçtik” dedi.

Mersin Damýzlýk Sýðýr Yetiþtiricileri Birliði Baþkaný Nuri Demirbaþ ise “Tarým ve hayvancýlýk alanýnda çok sýkýntýlý bir dönemden geçmekteyiz. Özellikle hayvancýlýkta süt inekçiliði þu anda dibe vurmuþ vaziyette. Biz de üretici temsilcileri olarak, nereden destek alabilirsek, oraya gidip müracaatta bulunuyoruz. Bu konuda da Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý mýsýr flake daðýtým projesini oluþturdu. Yetiþtirici ile kurumlar arasýnda bir köprü vazifesi görüyoruz. Bunu en iyi þekilde yapmaya çalýþýyoruz. Bu konuda desteðini esirgemeyen Büyükþehir Belediye Baþkanýmýza sonsuz teþekkür ediyorum” diye konuþtu.

20 yýldýr sýðýr yetiþtiriciliði yaptýðýný söyleyen Veysel Döþlü de desteðin kendileri için oldukça anlamlý olduðunu belirterek, “Girdi maliyetleri yüksek. Sütle yem girdileri ayný deðil. Yýllardýr hep çekiyoruz bunu. O yüzden zaten bu iþ azalmaya baþladý. 10 hayvan yetiþtiren 5'e indiriyor gün geçtikçe. Girdiler yüksek olduðu için, bu tür desteklerin olmasýný istiyoruz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.