sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

LÝMONUN BAÞKENTÝNDE HASAT ZAMANI

  •  17 Eylül 2022 Cumartesi 14:03

Türkiye’de limon üretiminin yüzde 65’inin yapýldýðý Mersin Erdemli’de hasat baþlarken, bu yýl yaklaþýk 500 bin ton ürün elde edilmesi bekleniyor. Dalýnda alýnan limonun bu yýl 7-8 TL bandýnda satýlmasý üreticinin yüzünü güldürdü.

Türkiye'nin yaþ sebze ve meyve üretiminde ilk sýralarda yer alan Mersin'in Erdemli ilçesinde önemli bir geçim kaynaðý olan limonun erkenci cinsi mayer de hasat baþladý. Ülkedeki limon üretiminin yüzde 65'inin yapýldýðý Erdemli'de bu senede ortalama 500 bin ton ürün beklenirken, geçen yýlýn aksine be sene fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü. Mayer cinsi limon bu sene dalýnda 7-8 TL'den satýlmaya baþlandý. Hem iç piyasaya hem de ihracata giden limon ülke ekonomisine de önemli miktarda döviz getirisi saðlýyor.

"Çok þükür yüzümüz gülüyor artýk"

Geçimlerini narenciyeden çýkardýklarýný aktaran üretici Mehmet Keskin," Geçimimiz komple limona baðlý. Bu sezon fiyatlar normal. Dalda 7-8 lira civarýnda. Türkiye'nin baþkenti diye andýðýmýz Mersin'in Erdemli ilçesinde yaþamaktan gurur duyuyoruz. Geçen yýla nazaran girdilerin de biraz pahalý olmasýnda raðmen çok þükür limon iyi fiyatlarda. Çok þükür yüzümüz biraz gülüyor artýk. Narenciye üreticisi olarak iyi durumdayýz" þeklinde konuþtu.

Limon bahçesinde hasatta çalýþan tarým iþçilerden Fatma Karaboða ise “Aile bütçemizin gelirinin yüzde 80'ini limondan saðlýyoruz. Çocuklarýmýzý bu þekilde okutup geçimimizi buradan saðlýyoruz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.