sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZLÝ BALIKÇILAR "VÝRA BÝSMÝLLAH" DEDÝ

  •  16 Eylül 2022 Cuma 08:42

Akdeniz’de 5 aydýr denizden uzak kalan balýkçýlar, yasaðýn gece kalkacak olmasý nedeniyle son hazýrlýklarýný tamamlayýp "Vira Bismillah" diyerek açýldý. Aileleri tarafýndan dualarla uðurlanan balýkçýlar, yeni sezondan umutlu olduklarýný aktardý.

Akdeniz'de hava sýcaklýðýnýn diðer bölgelere göre yüksek olmasý nedeniyle sezonu her yýl olduðu gibi bu senede 15 gün geç açýyor. Mersin genelinden balýkçýlar, bugün hem aðlarýn hem de teknelerinin son bakým ve kontrollerini yaparak gece saatlerinde sirenlerini çalarak açýlmaya baþladý. Erdemli Balýkçý Barýnaðý'nda da yaklaþýk 65 tekne av yasaðýnýn kalkmasý nedeniyle hareket etti. Kaptan ve tayfalarý aileleri barýnaktan uðurladý. Kimileri tekneler ayrýlýrken fotoðraf çekti, kimileri de ellerini açýp dua etti. "Vira Bismillah" diyerek yaklaþýk 6 mil açýða doðru yol alan teknelerin Mersin Körfezi'ne ulaþmasýnýn ardýndan 00.00'dan itibaren aðlarýný atarak sezonun ilk avýný almalarý bekleniyor. 7 ay sürecek sezondan umutlu olan balýkçýlar, özellikle ilk ayýn çok bereketli geçmesini beklediklerini kaydetti.

"Beklentimiz çok yüksek"

Bu gece yarýsý sezon açýlýþý olduðunu anýmsatan Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Baþkaný Volkan Taþ, "Yaklaþýk 60-65 tekne birlikte hareket ederek ilk molamýzý yapýp rýzkýmýzý arayacaðýz denizde. Arkadaþlarýmýz çalýþmalarýný tamamladý, hazýrlýklar tamam. Vira Bismillah diyerek baþlýyoruz inþallah. Beklentimiz her zamanki gibi çok yüksek, Allah'tan ümit kesilmez, rýzký veren Allah diyoruz. Ýnþallah emeklerimizin karþýlýðýný alacaðýz" dedi. Balýkçýlardan Yalçýn Sakýn da, "Bu yýlda Allah kýsmet etti sezonu açacaðýz. Ýnþallah bol rýzýk, bol balýk olur, bütün insanlarýn yüzü güler. Balýkçýlýðýn çok iyi gitmesini istiyoruz. Vatandaþa da ucuz uygun balýk yedirmek istiyoruz" diye konuþtu.

"Heyecanlýyýz, umudumuz var"

Balýkçý Emre Balkýþ ise, "Avlarýmýzý denize býrakacaðýz Allah nasip ederse. Heyecanlýyýz, ilk günkü gibi her zaman umudumuz var. Temennimiz bu umudumuzun yerini bulmasý. Rabbim bütün balýkçý kardeþlerime bol kazançlar nasip eder inþallah. Aþaðý yukarý karadan 6 mil uzaklýkta avcýlýðýmýzý faaliyetimizi devam ettireceðiz" ifadelerini kullandý. Eþini uðurlamaya gelenlerden Selin Balkýþ da "Bugün sezon açýlýyor, herkes gibi bende eþimi uðurlamaya geldim. Alýþýk olduðumuz bir durum, her sene ayný þeyleri yapýyoruz. 7 ay boyunca sezon bitene kadar yol bekleyeceðiz. Çok heyecanlýyýz" diyerek düþüncelerini aktardý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.