sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SÝLÝFKE’DE 225 YETÝÞTÝRÝCÝYE 180 TON YEM DAÐITILDI

  •  15 Eylül 2022 Perþembe 14:16

Mersin Büyükþehir Belediyesince, Silifkeli üreticilere 180 ton yem daðýtýldý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Tarýmsal Hizmetler Dairesi koordinesinde üreticilere destek olmaya ve kent genelinde üretimi artýrmaya yönelik çalýþmalara devam ediyor. Bu çerçevede Silifke'de düzenlenen daðýtým töreniyle, büyükbaþ hayvan yetiþtiricilerine mýsýr flake yem desteði sunuldu. Ayrýca, Erdemlili ve Silifkeli üreticilere nergis soðaný ile lavanta fidesi desteði de verildi. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer de törene katýlarak, üreticilerle bir araya geldi. Törende üreticilere seslenen Baþkan Seçer, tarým alanýnda hayata geçirdikleri projeleri anlattý ve Mersin için durmaksýzýn çalýþtýklarýný söyledi.

“Bu bölgede 681 yetiþtiriciye toplamda 545 ton yem daðýtacaðýz”

3,5 yýllýk süre boyunca tüm imkansýzlýklarý imkana çevirdiklerini, tarýmda, sosyal politikalarda, altyapý, üstyapý yatýrýmlarýnda iddialý olduklarýný belirten Seçer, “Bugün Silifke'de 43 mahalleden, 35'i kadýn 225 büyükbaþ hayvan yetiþtiricisine 180 ton mýsýr flakes dediðimiz yem daðýtýmýný yapýyoruz. Geçen yýl yine sýðýr üreticilerine silaj daðýtýmý yaptýk. Kiþi baþý daðýtacaðýmýz yem miktarý 800 kilogram olacak. Silifke dahil olmak üzere Erdemli, Mut ve Gülnar'da toplam 681 büyükbaþ hayvan yetiþtiricisine, yüzde 50'si hibe olan bu yemden toplamda 545 ton daðýtým yapacaðýz” diye konuþtu.

“Tarýma ve hayvancýlýða desteklerimiz devam edecek”

Baþkan Seçer, nergis soðaný ve lavanta fidesi daðýtýmlarýný da bu yýl Silifke'den baþlattýklarýný ifade ederek, “Bu yýl Mersin genelinde 100 bin lavanta fidesi daðýtacaðýz. Nergis soðaný daðýtýmlarýný da gerçekleþtireceðiz. Bizim katkýlarýmýz bunlarla sýnýrlý deðil. Tarýmda oldukça iddialýyýz. Hayvancýlýk konusunda birçok belediyenin örnek alacaðý ‘Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim' projesini, 3 yýldýr herhangi bir sorun yaþamadan devam ettiriyoruz” diye konuþtu. Bölgelerin özelliklerine göre küçükbaþ hayvan daðýttýklarýný belirten Seçer, “Kaynaklarýmýzý kesinlikle israf etmeyeceðiz. Üretime katký yapacaðýz ama ne yaptýðýmýzý da bileceðiz. Paramýzý sokaða atmayacaðýz” ifadelerini kullandý.

“Hedefimiz her yýl 100 km sulama borusu daðýtmak”

Sulama borusu fiyatlarýnda 5-6 kat artýþ olmasýna raðmen, sulama borusu desteklerini de önemsediklerini belirten Seçer, þöyle devam etti; "Biz hem HDPE boru, hem çelik boru veriyoruz. Her yýl hedefimiz 100 kilometre sulama borusu daðýtmak. Önemli olan toprakla suyu buluþturup daha verimli, daha kaliteli, pazar deðeri daha yüksek ürünler yetiþtirilmesini saðlamak. Bu aslýnda bizim yasal görevimiz deðil. Bu yaptýðýmýz; özellikle küçük çiftçiye, aile iþletmelerine ve kadýn üreticilere yaptýðýmýz bir katký. Bu konuda biz kadýnlara ayrýmcýlýk yapýyoruz. Çünkü, kadýnlarýn çalýþmasýný ve üretime katký sunmasýný istiyoruz.”

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.