sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZLÝ BALIKÇILAR YENÝ SEZONDAN UMUTLU

  •  14 Eylül 2022 Çarþamba 11:17

Akdeniz’de 15 Eylül’de ’vira Bismillah’ diyecek olan Mersinli balýkçýlar son hazýrlýklarýný yaparken, yeni sezondan umutlu olduklarýný da belirtti.

Türkiye'nin üretim ve tarým merkezleri arasýnda yer alan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kýyýsý bulunan Mersin'de balýkçýlýk da ekonomiye önemli bir katký sunuyor. Mersin merkezi baþta olmak birçok ilçede balýkçýlar, ekmeðini denizden çýkarýyor. 1 Eylül itibarýyla Karadeniz, Marmara ve Ege'de balýkçýlar yeni sezonu açarken, hava sýcaklýðýndan dolayý Akdenizli balýkçýlar 15 Eylül'de 'vira bismillah' diyecek. Geçtiðimiz yýl 15 Nisan'da baþlayan av yasaðýnýn bitecek olmasýndan dolayý mutlu olan balýkçýlar, yeni sezondan umutlu.

Mersin Balýkçýlarý Derneði Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat, 1 Eylül'den itibaren Karadeniz, Marmara ve Ege'de av yasaðýnýn kalktýðýný söyledi. Sýcaktan dolayý Akdeniz'de yasaðýn 15 Eylül'de kalktýðýný belirten Polat, "Yarýn balýkçýlarýmýz denize açýlacaklar. Þu an balýkçýlarýmýz hazýrlýklarýný yapýyorlar. Þu anda teknelerimiz bakýmdan geçirildi, aðlar örülmeye devam ediliyor. Hazýrlýklar tamam gibi. 15 Eylül'de 'vira Bismillah' deyip denize açýlacaðýz Ýnþallah" diye konuþtu.

"Ýnþallah verimli bir sene olur"

Her yýl olduðu gibi bu yýl da bolluk, bereket beklediklerini kaydeden Polat, "Ýnþallah verimli bir sene olur. Her zaman halkýmýza þunu söylüyorum. Ýlk 3 ay her zaman bereketli olur. Hem de bu aylarda fiyatlar en tabana iner. Halkýmýz bu fiyatlarý ve çeþitlilikleri deðerlendirsinler. Akdeniz'imizde balýk çeþidimiz çok, balýðýmýz yeterli. Halkýmýz taze ve ucuz balýðý kaçýrmasýn" þeklinde konuþtu.

Mersin sahilindeki teknesinde oðluyla birlikte son hazýrlýklarýný yapan Kemal Kaçan ise küçük teknelerle avlanmalarýnýn umduklarý gibi olmadýðýný vurgulayarak, "Þu anda trol teknelerimizi hazýrlýyoruz. 15 Eylül'de sezonumuz baþlýyor. Bütün hazýrlýklarýmýzý onlar için yapýyoruz, beklentimiz yüksek. Allah büyük deyip, 'ya Bismillah' diyeceðiz. Ýnþallah güzel olur" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.