sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’TERRA MADRE ANADOLU-ÝZMÝR 2022 FUARI’NDA MERSÝN RÜZGARI

  •  10 Eylül 2022 Cumartesi 12:05

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Türkiye ve dünyanýn pek çok yerinden küçük üretici, kooperatif ve tarýmla ilgili sivil toplum kuruluþunun katýldýðý Terra Madre Anadolu-Ýzmir 2022 Fuarý’na katýlarak, kenti ve tarýmýný katýlýmcýlara tanýttý.

Dünya genelinde gastronominin en önemli etkinliði olarak kabul edilen Terra Madre Fuarýnda açýlan Mersin Büyükþehir Belediyesi standýna, Mersinden Kadýn Kooperatifi, Tarsus Eshab-ý Keyf Kooperatifi, Mut Kadýn Kooperatifi, Anamur Kadýn Kooperatifi, Mut Tarýmsal Kooperatifi ve Mezitli Kooperatifi birlikte katýlým saðladý. Fuara iliþkin bilgi veren Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanvekili Selçuk Þahutoðlu, “Ana temanýn tarým ürünleri olduðu bu fuarda, biz de Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý'nýn yapmýþ olduðu projeler ile çalýþmalar hakkýnda, katýlýmcýlara bilgilendirme ve deðerlendirmelerde bulunduk” dedi.

Fuarda slow foot birliklerinin, kooperatiflerin, ayný zamanda küçük üreticilerin ve tarýmla ilgili sivil toplum kuruluþlarýnýn hepsinin bir araya gelmesi ile oluþan bir yoðunluk olduðunu ifade eden Þahutoðlu, “Mersin Büyükþehir Belediyesi standýmýzý yaklaþýk 3 bin kiþi ziyaret etti. Bu organizasyonda hem projelerimizi deðerlendirme, tekrar gözden geçirme, hem de katýlýmcýlarla fikir alýþveriþinde bulunduðumuz ortam oluþtu. Tarýmýn, kooperatifleþmenin, birleþmenin, el emeðinin son derece önemli olduðu bugünlerde bu tarz fuarlarýn gerçekleþmesinin, hem üreticiler açýsýndan hem de katýlýmcýlar açýsýndan son derece önemli olduðunu düþünüyorum” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.