sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HASIR ÖRGÜ ATÖLYESÝ HEM HOBÝ HEM KAZANÇ KAPISI OLDU

  •  5 Eylül 2022 Pazartesi 11:44

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Etkinlik ve Sanat Merkezinde, kadýnlara yönelik olarak açýlan ’Hasýr Örgü Atölyesi’ devam ediyor.

Hasýr örgü kursunun öðretmeni Vildan Erel, gönüllü olarak verdiði eðitimle, atölyede kadýnlarla her cuma bir araya geliyor. 13.00-17.00 saatleri arasý devam eden kursta kadýnlar, hasýr tekniðinde kaðýt ip ve týð ile þapka ve çanta örmeyi öðreniyor.

Kursa kadýnlar büyük ilgi gösteriyor

Örgü kursu gönüllü eðitmeni Vildan Erel, kursun kadýnlar tarafýndan çok beðenildiðini anlatarak, “Belediyemizin açmýþ olduðu gönüllülük esasýna dayalý, hasýr teknikleriyle kaðýt iple týð üzerine çalýþtýðýmýz bir kursumuz var. Kadýnlarla burada bir araya gelip, kaðýt iple týðý bir araya getirip bazý teknikleri kullanarak çanta, þapka, runnerlar, suplalar yapýp, ailelerine de destek olabilmeleri için bir imkan sunduk. Vahap Baþkanýmýza da bizlere böyle bir imkan saðladýðý için teþekkür ediyorum” dedi.

“Yaptýðým ürünlerden satabiliyorum”

Senem Köroðlu, keyifli bir ortamda hem sosyalleþtiðini hem de yaptýðý ürünlerle gelir elde edebildiðini belirterek, “Keyifli bir ortam. Pandemiden dolayý eve kapanmýþtýk ama þimdi burada sosyalleþme imkaný buluyorum. Yaptýðým ürünlerden satabiliyorum, instagram sayfam var orada da satýyorum. Büyükþehir Belediyesinin açtýðý stantlarda da yer almýþtým, orada da güzel satýþlarým oldu” diye konuþtu.

Hatice Þener ise kursa büyük bir hevesle devam ettiðini söyleyerek, “Çalýþtýðým halde bütün bu ürünleri iþten geldikten sonra yaptým. Büyükþehir Belediyesinin katkýlarýyla, bunu 50 yaþýndan sonra öðrendim. Yapmak isteyen herkes çok kolay yapabilir. Fazla bir zaman almýyor. Önemli olan azim ve hevestir. Her þey her yaþta öðrenilir” þeklinde konuþtu.

“Burada kendimize bir þeyler katýyoruz”

Canan Duruk da örgü kursunda çanta ve þapka yapýmýný öðrendiðini ifade ederek, “Örgü kursuna arkadaþlarla birlikte katýldýk. Örerek hem stres atýyoruz hem de sevdiklerimize el emeðimiz göz nurumuzla hediyeler vermiþ oluyoruz. Ýnsanlarýn sosyal ortama gitmelerinde bayaðý bir faydalý oluyor” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.