sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNÝN HAYVAN VE YEM DESTEÐÝ SÜRÜYOR

  •  5 Aðustos 2022 Cuma 14:12

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðýnca yürütülen ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi çerçevesinde, Mut ilçesinde 4 üreticiye toplamda 100 küçükbaþ hayvan ve 4’er ton yem desteði verildi.

Kadýn çiftçilerin baþvurularýnýn pozitif ayrýmcýlýk yapýlarak deðerlendirildiði proje çerçevesinde, Veteriner Hekimler Odasý tarafýndan da 1 yýl süresince ücretsiz aþý ve bakým desteði saðlanýyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi Mut Koordinasyon Merkezi önünde gerçekleþtirilen teslim töreninde, 4 üreticiye toplam 100 adet keçi ve 4'er ton yem desteði verildi. Daðýtýmý gerçekleþtirilen keçilerin 90 tanesinin, projeden geçtiðimiz yýllarda faydalanan üreticilerden temin edildiðini belirten Tarýmsal Hizmetler Dairesi personellerinden Ziraat Mühendisi Dilek Tüney Bebek, projenin tüm ilçelerde baþarý ile devam ettiðini söyledi.

Proje çerçevesinde Mut'ta 4 yetiþtiriciye 24 diþi 1 erkek olmak üzere 25'er adet keçi teslim ettiklerini ifade eden Bebek, “Bu yýl toplamda bin 500 daðýtýmý yapýlan keçilerimizin 527 tanesini, kendi damýzlýklarýmýzdan ürettik. Çamlýyayla'dan Anamur'a kadar, kýrsalda ikamet eden, hayvancýlýk yapan, dar gelirli vatandaþlarýmýza küçükbaþ hayvan desteði saðlýyoruz” dedi.

“Büyükþehir sayesinde köylülerimiz yeniden üretime yöneldi”

Projenin sadece Mut'a deðil, ülke ekonomisine de ciddi katký saðlayacaðýna inandýðýný belirten Mersin Büyükþehir Belediyesi Meclis üyesi Selahattin Arslan ise “Bundan 100 yýl önce, ilçede yaþayanlarýn tamamýnýn ekonomisi keçi üzerineydi. Ama o yýllardan bugüne, insanlar bu kültürden ve bu üretimden uzaklaþtýlar. Þimdi Mersin Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer'in öncülüðünde köylülerimiz, insanlarýmýz yeniden üretime yönlendirildi. Her aileye 25 keçi ve yem desteði veriliyor. Dolayýsýyla hem istihdam oluþturmak, hem hayvancýlýðý geliþtirmek hem de ülke ekonomisine katký sunmak adýna müthiþ bir proje. Bu konuda, özellikle kýrsal kesimdeki insanlar son derece mutlu” ifadelerini kullandý.

“Bu destekler aile bütçemize önemli katký saðlayacak”

Projeden faydalanan çiftçilerden Nuri Ekti, yapýlan desteðin aile ekonomilerine ciddi anlamda katký saðlayacaðýný belirterek, “Çok güzel bir proje. Devamýný bekliyoruz. Yem desteðinde de bulunuldu. Biz bu hayvanlarý çoðaltacaðýz. Sütünden, peynirinden ekonomimize büyük bir katký olacak” dedi.

Çocuklarýný hayvancýlýktan saðladýðý gelirle yetiþtirdiðini söyleyen Halime Þimþek isimli üretici, “Çok sevinçliyiz. Zaten küçükbaþ hayvanýmýz vardý, artýk bunlarý da yetiþtireceðiz. Çocuklarýmýzý hayvancýlýkla büyütüyoruz. Peynir, yoðurt yapýyor ve satýyoruz. Kendimiz de tüketiyoruz. Köyde duyduk, yazýldýk, þansýmýzý deneyelim dedik, çýktý” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.