sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÜRETEN ELLERÝN EMEÐÝ, KATMA DEÐERE ÇEVRÝLÝYOR

  •  2 Aðustos 2022 Salý 14:36

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yürütülen üretici kadýn stantlarý projesi, üreten ellerin emeðini katma deðere çevirmeye devam ediyor.

Tarsus'ta Kültür Park içi ve bir alýþ-veriþ merkezinde açýlan stantlarda kadýnlar eliþi ürünlerini, taký çeþitlerini, yöresel yemek ve ürettikleri meyveleri sattýlar.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin kadýn emeðini önceleyen ve aile ekonomilerine destek olan ‘üretici kadýn stantlarý' açýlmaya devam ediyor. Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yürütülen proje çerçevesinde, Tarsus Kültür Park içi ve bir alýþ-veriþ merkezinde stantlar açýldý. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'in oldukça önemsediði ve desteklediði proje ile evdeki gizli iþ gücü de ortaya çýkýyor. Kadýnlarýn ev ekonomilerine katký sunan çalýþma, onlara sosyalleþme imkaný da saðlýyor. Tarsus'un meþhur iðne oyalarý, örgü ürünleri ve yazmasý, bunun yanýnda sýkmasý, böreði, kokulu çöreði, karakuþ tatlýsý, tazecik baharatlarý, mamülleri ile sezonun gözdesi Tarsus Beyazý üzümü ve bölgesel daha pek çok ürünün yer aldýðý stantlara, toplumun deðiþik kesimlerinden ve her yaþ grubundan insanlar ilgi gösterdi.

Standýnda Tarsus'a has bir ürün olan Tarsus beyazý üzüm çeþidinden oldukça çok satan Sevim Çalýþkan, “Üretici kadýnlar olarak, bu stant imkanýný bize sunan Büyükþehir Belediyesine çok teþekkür ediyoruz. Elimizin emeði, gözümüzün nuru ürünleri satarak, ekonomimize katký saðlýyoruz. Etkinliklerinden de memnunuz” dedi.

Kadýn üreticilerden Sultan Coþkun ise “Ýyi ki katýlmýþým, çok hoþuma gidiyor. Kendim üretiyorum, kendim satýyorum. Büyükþehir Belediyesinin bebek eðitimi vardý, ona da katýldým. Yani bu etkinliklerle hem stres atýyorum, hem de Belediye'nin bize sipariþ verdiði þeyleri evde üretiyorum. Ben ayrýca Onkoloji hastasýyým. Yani çok seviyorum, iyi ki katýlmýþým diyorum” þeklinde konuþtu.

Ürettiði eliþi ürünlerini stantlarda satarak iki çocuðunun eðitim hayatýna destek olduðunu belirten Songül Çömez de “Evde tasarlýyordum ürünlerimi. Daha sonra ürünlerimi yaptýktan sonra Belda hanýmla ve Meral hanýmla tanýþtým. Bana desteklerinden dolayý çok memnunum. Çocuklarýmý okutuyorum bu gelirle” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.