sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

PEHLÝVAN: "MERSÝN’DE YILIN ÝLK YARISINDA 19 BÝN 914 KÝÞÝ ÝÞE YERLEÞTÝRÝLDÝ"

  •  1 Aðustos 2022 Pazartesi 09:16

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de bu yýlýn ilk 6 ayýnda 19 bin 914 kiþinin özel sektörde iþe yerleþtirildiðini söyledi.

Ýl Ýstihdam ve Mesleki Eðitim Kurulu Toplantýsý, Vali Ali Hamza Pehlivan baþkanlýðýnda yapýldý. Toplantýya il müdürleri, oda, birlik ve OSB'lerin temsilcileri, sivil toplum kuruluþ temsilcileri ve akademisyenler katýldý. Mersin'in istihdam rakamlarýnýn her geçen gün yukarýlara doðru çýktýðýný vurgulayan Pehlivan, "Ýl Ýstihdam ve Mesleki Eðitim Kurulumuz bu baðlamda süreci takip ve koordinasyon açýsýndan önemli görev ve sorumluluklar üstlenmiþ durumda. Ýlimizde, bu yýlýn ilk 6 ayýnda 19 bin 914 vatandaþýmýz özel sektörde iþe yerleþtirildi. Hedefimiz, yýl sonuna kadar bu rakamý 30 binin üstüne çýkartmak. Ýstihdam sahasýndaki çalýþmalarý daha da etkinleþtirmek için ilgili resmi veya özel kurum ve kuruluþlarýn iþtirak ve katkýsýyla iþ arayanlar, iþçi arayanlar ve iþ kurmak isteyenler için bir yönlendirme yapmak üzere rehber oluþturulacak, bilgilendirme çalýþmalarý geniþletilecek” dedi.

Devletin, istihdam eðitimleri ile özellikle mesleki eðitim merkezlerinde genç istihdamý destekleme projeleri ile teþviklerle, uygulamalý giriþimcilik sertifikalý kurslarý gibi projelerle istihdamýn artýþýna yönelik olarak sürekli yeni adýmlar attýðýný kaydeden Vali Pehlivan, " Bize düþen bu teþvikleri, programlarý vatandaþlarýmýzla buluþturmaktýr. Toplantýlarýmýzda konuþuyoruz, görüþüyoruz, kararlar alýyoruz. Bunlar elbette çok önemlidir. Hem istihdam saðlama hem eðitim programlarýyla ilgili hem de iþyeri ziyaretleri ile bilgilendirme faaliyetleri, mesleki eðitim kurslarý ile ilgili hedeflerimizin muhakkak üstüne çýkmalýyýz. Baþarýlý neticeler elde etmek için sahayla temasýmýzý da hiçbir zaman kesmemeliyiz, kesmeyeceðiz” ifadelerini kullandý.

Ýlgili kurumlarýn bilgilendirme sunumu yapmasýnýn ardýndan toplantýda, Mersin'de 2002 yýlýnda gerçekleþtirilen istihdam, piyasanýn ihtiyaçlarý doðrultusunda iþ gücü arzý ve iþgücü talebinin karþýlanmasý durumu, mesleki eðitim ile hedeflenen istihdam rakamlarý ve ilgili diðer konularda deðerlendirme ve bilgi alýþveriþinde bulunuldu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.