sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 13 ÜRETÝCÝYE 325 KÜÇÜKBAÞ HAYVAN DAÐITILDI

  •  28 Temmuz 2022 Perþembe 13:56

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in öncülüðünde ve Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yürütülen ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi çerçevesinde 13 üreticiye 325 adet küçükbaþ hayvan teslim edildi.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'in öncülüðünde ve Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yürütülen ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi çerçevesinde 13 üreticiye 325 adet küçükbaþ hayvan teslim edildi.

Kadýn çiftçilerin baþvurularýnýn pozitif ayrýmcýlýk yapýlarak deðerlendirildiði proje çerçevesinde, Veteriner Hekimler Odasý tarafýndan da 1 yýl süresince ücretsiz aþý ve bakým desteði saðlanýyor. Çelebili Mahallesi'nde yapýlan daðýtým töreninde proje hakkýnda bilgi veren Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanvekili Selçuk Þahutoðlu, 2020 yýlýnda bin 500 hayvanýn Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan satýn alýnýp, üreticiye ücretsiz olarak daðýtýmý ile baþlayan projede, 2021 yýlýnda da bin 500 hayvanýn satýn alýnarak daðýtýldýðýný, ancak 2022 yýlýna gelindiðinde üreticilerden yeni doðan 527 adet hayvanýn belediyeye geri verildiðini söyledi.

Her yýl 60 üreticinin her birine, 24 diþi 1 adet de erkek olmak üzere 25 küçükbaþ hayvanýn teslim edildiðini ifade eden Þahutoðlu, “2020 yýlýnda hayvanlarý teslim ettiðimiz üreticilerimiz, hedeflerimiz doðrultusunda þu anda o hayvanlarý yetiþtiriyor, çoðaltýyor ve sonraki yýllarda, bizden aldýðý 25 hayvaný peyderpey teslim ediyor. Biz de bu hayvanlarý yeni üreticilerle buluþturuyoruz. 2022 yýlýna geldik ve projemizin 3. yýlýndayýz. 2020 yýlýnda daðýttýðýmýz bin 500 hayvandan doðan 527 yavruyu, bu yýl üreticilerimiz bize verdi. Biz ise 963 hayvaný satýn aldýk. Yani bu yýl daðýttýðýmýz bin 500 hayvanýn 527'si, 2020 yýlýnda daðýttýðýmýz hayvanlarýn yavrularýndan oluþuyor. Bu durum, bir süre sonra projenin tamamen kendi kendini sürdürebilir hale geleceðini gösteriyor. Ulaþmak istediðimiz nokta, 5. yýlýn sonunda temin edilecek hayvanlarýn tamamýnýn kendi üreticilerimiz tarafýndan çoðaltýlmasý ve bu hedefe de emin adýmlarla ilerliyoruz. Baþkanýmýz öncülüðünde baþladýðýmýz bu proje, gayet baþarýlý þekilde devam ediyor” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.