sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÜZÜM DÝYARI ESENLÝ, TÜRKÝYE’NÝN GÜNDEMÝNDE

  •  26 Temmuz 2022 Salý 11:05

Akdeniz Belediyesi tarafýndan bölge üreticileriyle birlikte ilki gerçekleþen ve büyük ilgi gören ’Esenli Üzüm Festivali’nin yankýlarý sürüyor.

Akdeniz Belediyesi tarafýndan bölge üreticileriyle birlikte ilki gerçekleþen ve büyük ilgi gören 'Esenli Üzüm Festivali'nin yankýlarý sürüyor.

Ýlk kez 40 yýl önce düzenlendiði öðrenilen üzüm þenliði, Akdeniz Belediyesinin giriþimleri ile yeniden canlandý. Esenli Meydanýnda düzenlenen ve binlerce insanýn ziyaret ettiði þenlik sayesinde, Mersin'in kýrsal mahallelerinden olan Esenli Mahallesi'nde yetiþen üzüm çeþitlerinin tüm Türkiye'ye tanýtýmý saðlandý. En iyi üzüm yarýþmasý, halk oyunlarý, çocuklar için gösteriler ve Eser Eyüboðlu konseri ile daha da renklenen þenliðe, Mersin milletvekilleri Zeynep Gül Yýlmaz ile Hacý Özkan da katýldý.

“Üzüm denince akla artýk Esenli de gelecek”

Þenlik alanýndan katýldýðý bir televizyon programýnda açýklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Mersin milletvekilleri Yýlmaz ve Özkan'ýn yaný sýra, þenliðe büyük ilgi gösteren vatandaþlara teþekkür etti. Bugüne dek iki kez düzenlenen Karaduvar Balýk Festivali ile Mersin ve Akdeniz'i, Türkiye ve dünyaya tanýttýklarýný anlatan Gültak, bu kez de Esenli Üzüm Þenliðine imza attýklarýný dile getirdi. Gültak; “Akdeniz ilçemize baðlý kýrsal bir mahallemiz olan Esenli'de, 13 bin dönüm gibi büyük bir arazide üzüm yetiþtiriciliði yapýlmakta. Yetiþtirilen üzümlerin çoðu da ihraç ediliyor. Þenliðimiz sayesinde, ‘üzüm' denince insanlarýmýzýn aklýna artýk Esenli Mahallemiz ve Akdeniz ilçemiz de gelecek” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.