sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SÝLÝFKE ÝNCÝRÝ DUBAÝ VE KATAR’A ÝHRAÇ EDÝLÝYOR

  •  23 Temmuz 2022 Cumartesi 12:05

Mersin’in Silifke ilçesinde hasadý yapýlan ve dalýnda 20 ila 30 TL’den satýlan incir üreticilerin yüzünü güldürürken, toplanan incirler Dubai ve Katar’a ihraç ediliyor.

Ýlçede özellikle Göksu Vadisindeki Keben, Sabak, Senir, Nuru, Ýmambekirli, Evkafçiftliði ve Kargýcak mahallelerinde üretimi sýklýkla yapýlan incir, yurdun deðiþik yerlerine gönderilmenin yanýnda üreticiler tarafýndan yol kenarlarýnda kurulan tezgâhlarda da 20 ila 30 TL arasýnda deðiþen fiyatlardan alýcý buluyor.

Silifke Ziraat Odasý Baþkaný Cafer Doygun, 210 dönüm arazideki incir aðaçlarýndan bu yýl 960 ton incir hasadýnýn beklendiðini kaydetti. Ýncir hasat sezonunun 2 ay sürdüðünü ifade eden Doygun, hasadý yapýlan incirin Dubai ve Katar'a ihraç edildiðini; Ýstanbul, Ankara, Doðu ve Güneydoðu illeri baþta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin deðiþik illerine de gönderildiðini belirtti.

En erken incir bu yörede çýkýyor

Erkencilik ve damak zevki bakýmýndan Silifke yöresi ve Göksu Vadisinde üretilen incirlerin ayrý bir öneme sahip olduðunu vurgulayan Doygun, þunlarý söyledi:

“Göksu Vadisinin mikro klima özelliðinden dolayý ayrý bir damak zevkine sahiptir. En erken incir de bizim yöremizde çýktýðý ve hiçbir ilaç kullanýlmadan organik olarak üretildiði için büyük raðbet görüyor. Bu nedenle de üreticimiz erken hasat yapýp iyi bir fiyattan sattýðý için yüzü gülüyor.”

Üretici Sertaç Delal ise “Günlük topladýðýmýz incirlerimizi Türkiye'nin birçok iline gönderiyoruz. Dubai ve Katar'a ihracat oluyor. Þu an kilosunu 20 ila 30 liradan satýyoruz. Bölgemiz yaz meyveleri bakýmýndan çok zengin bir bölge. Özellikle incir en çok satýlan meyveler arasýnda yerini alýyor” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.