sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

RENGARENK DOMATES ÜRETTÝ, ÝKÝ KAT KAZANDI

  •  23 Temmuz 2022 Cumartesi 10:53

Mersin’de turizm sezonunu gözeterek serasýnýn 3 dönümünde sarýdan turuncuya, kahverengiden pembeye 8 çeþit domates yetiþtiren üretici Ýlker Gezer, talebi karýþlamakta zorlanýrken klasik ürünlere göre iki kat fazla kazanmaya baþladý.

Erdemli ilçesine baðlý Hüsametli Mahallesinde 838 rakýmda eþi Kadriye Gezer ile domates yetiþtiren Ýlker Gezer, bu yýl turizmcilerin talebi domates çeþitlerini de göz önüne alarak serasýnýn 3 dönümüne farklý aroma ve görünümlü rengarenk 8 çeþit domates yetiþtirdi. Ürünleri hasat etmeye baþlayan Gezer, turizm bölgelerinden gelen taleple iki kat kazanmaya baþladý. Normal domates 8-10 TL'ye satýlýrken, çeþit çeþit domateslerin 20 ile 25 TL arasýnda alýcý bulduðu kaydedildi.

“3 dönümde 8 çeþit domates yetiþtiriyoruz”

Eþiyle birlikte domates üretimi yaptýklarýný anlatan Kadriye Gezer, 8 çeþit domates yetiþtirdiklerini ve her birinin aromasýyla tadýnýn farklý olduðunu belirterek güzel bir gelir saðladýklarýný söyledi.

Üretici Ýlker Gezer ise “Daha önce klasik domates ekiyordum. Þimdi bu çeþitlere yöneldik. Turizm sezonundan dolayý talebi fazla. Geliri klasik domatesi göre iki kat fazla, emeðimizin karþýlýðýný alýyoruz. Herkese bunu ekmesini tavsiye ediyorum. 3 dönümde 8 çeþit domates yetiþtiriyorum. Önümüzdeki sezonda, dönemde bunlarý daha da arttýracaðým, talebi karþýlamak için" dedi.

Üreticiyi yerinde ziyaret eden Erdemli Ziraat Odasý Meclis Baþkaný Aþkýn Þahin, "Yýllardan beri bölgemizde yayla domatesi diye tabir ettiðimiz bu bölgelerde tane domatesleri ve salkým domatesleri dikiyorduk. Ýhracattan ve iç piyasadan gelen talepler doðrultusunda görmüþ olduðunuz gibi sarý domatesleri, Bursa'nýn sýrýk domateslerini daha sonra kahverengi domatesleri, çeri domatesleri, ampul domatesleri bölgemizde yetiþtirmeye baþladýk. Erdemli Ziraat Odasý Meclis Baþkaný olarak bu birbirinden deðerli, birbirinden güzel ürünleri yetiþtiren Ýlker Gezer kardeþimize çok çok teþekkür ediyorum" diye konuþtu.

“20-25 TL'den satýlýyor”

Þuanda tane ve salkým domateslerin fiyatýnýn 8 ila 10 TL arasýnda olduðunu belirten Þahin, “Görmüþ olduðunuz sarý ve pembe domatesleri 20-25 TL'ye iç piyasadaki termal ve 5 yýldýzlý otellere satmaktayýz. Ýhracat konusunda taleplere yetiþemiyoruz. Çünkü üretime yeni baþladýðýmýz için bundan sonra artýk bu ürünlerin yetiþtirme konusunda sayýmýz artacaktýr. Bütün çiftçilerimize çeþitlilik konusunda bir talepte bulunmak istiyorum. Böyle çeþitlerin arttýðý müddetçe ihracatýmýz artacak, çeþitliliðimiz artacaktýr. Vitamin deposu olan domatesi sofralarýnýzdan asla eksik etmeyin" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.