sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 2 GÜN ÇUKURDA MAHSUR KALAN KÖPEK KURTARILDI

  •  22 Haziran 2022 Çarþamba 15:08

Mersin Büyükþehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Yeniþehir ilçesi Deðirmençay Mahallesi’nde çukura düþen ve 2 gündür mahsur kalan bir yavru köpeði kurtardý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Yeniþehir ilçesi Deðirmençay Mahallesi'nde çukura düþen ve 2 gündür mahsur kalan bir yavru köpeði kurtardý. Ekipler, yerin 2 metre altýnda bulunan kayalýklarýn arasýndaki çukurdan ip yardýmýyla kurtardýðý yavru köpeði, sahibine kavuþturdu. Deðirmençay Mahallesi'nde tarým ve hayvancýlýkla geçimini saðlayan Salih Gök, yeni doðan 5 yavru köpeðinden birinin kayýp olduðunu fark etti. Gök, kýzýnýn evlerinin yakýnlarýnda yerin altýndan köpek sesi geldiðini duymasý üzerine yavru köpeðin çukura düþerek mahsur kaldýðýný gördü. Gök, kendi imkanlarýyla yavru köpeði çýkaramayýnca 112'ye bildirerek, itfaiye ekiplerinden yardým istedi.

Ýtfaiye ekipleri, merkeze 30 kilometre uzaklýkta olan bölgeye kýsa sürede ulaþtý. Profesyonel kurtarma ekibi kepçe ile çukuru geniþleterek, yerin 2 metre altýnda bulunan kayalýklarýn arasýndaki çukurdan ip yardýmýyla yavru köpeði kurtardý.

Salih Gök, köpeklerinin 5 yavrusu olduðunu, birinin çukura düþtüðünü kýzý Beyza'nýn fark ettiðini ve çukurdan çýkaramadýklarýný belirterek, “Yavru köpek çukura düþmüþ. 2 gündür aç, susuz ve çaresiz kalmýþ. Haberimiz olmadýðý için kýzým beni aradý, ‘yavrumuz çukura düþmüþ' diye. Hemen 112'yi aradýk. Allah razý olsun geldiler, kurtardýlar. Büyükþehir Belediyesine yardýmlarýndan dolayý çok teþekkür ederiz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.