sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: “TÜM EKÝPLERÝMÝZ TEYAKKUZDA”

  •  14 Haziran 2022 Salý 16:44

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de peþ peþe kuvvetli yaðýþ uyarýlarýnýn yapýlmasýnýn ardýndan tüm ekiplerin teyakkuza geçtiklerini ve 24 saat esasýna göre çalýþtýklarýný söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüðü 6. Bölge Müdürlüðünün Mersin için yaptýðý kuvvetli yaðýþ beklentisine yönelik uyarýlarý doðrultusunda Ýl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, gece yarýsý Vali Ali Hamza Pehlivan baþkanlýðýnda toplandý. 112 Acil Çaðrý Merkezinde oluþturulan Ýl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezinde, 23 çalýþma grubunda yer alan kurumlarýn temsilcileriyle saat 00.30'da durum deðerlendirmesi yapan Vali Pehlivan, kurul üyelerinden riskli bölgeler, alýnan tedbirler ve mevcut durum hakkýnda detaylý bilgiler aldý.

“Tüm ekiplerimiz teyakkuzda”

Vali Pehlivan, toplantýnýn ardýndan yaptýðý deðerlendirmede, Meteoroloji Genel Müdürlüðünün kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yaðýþ uyarýsý doðrultusunda Ýl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun dün sabahtan itibaren çalýþmalarýna baþladýðýný söyledi. Pehlivan, “Yaðýþlarýn sebep olabileceði olumsuzluklara en kýsa sürede müdahale edilebilmesi için tüm ekiplerimiz 13 Haziran Pazartesi günü saat 08.00 itibariyle teyakkuz haline geçti ve çalýþmalarýný 24 saat esasýna göre aralýksýz sürdürüyor. Bu gece de sahada incelemelerde bulunduk ve hemen ardýndan, Ýl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezinde 23 çalýþma grubunda yer alan kurumlarýn temsilcileriyle bir durum deðerlendirmesi yaptýk. Bu saat itibariyle 112 Acil Çaðrý Merkezimize yaðýþlara baðlý olarak 24 maddi hasar ihbarý geldi. Ekiplerimiz, hasar ve zarar tespit çalýþmalarýna baþladý. Kurul üyelerine ve sahada görev yapan tüm ekiplere teþekkür ediyor, yaðýþlardan etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.