sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER, MECLÝSTEN 310 MÝLYON TL’LÝK BORÇLANMA YETKÝSÝNÝ ALDI

  •  14 Haziran 2022 Salý 16:44

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi, Ýller Bankasý veya ticari bankalardan faiz hariç 310 milyon TL kredi kullanma konusunda Baþkan Vahap Seçer’e borçlanma yetkisi verilmesini oy birliðiyle kabul etti.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisinin haziran ayý 2. birleþim toplantýsý, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Meclis toplantýsýnda, 310 milyon TL'lik borçlanma yetkisi görüþüldü.

310 milyon TL'lik borçlanma yetkisi kabul edildi

Ýller Bankasý veya ticari bankalardan faiz hariç 310 milyon TL kredi kullanma ve Büyükþehir Belediyesi adýna borçlanma konusunda Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'in yetkilendirilmesi ile ilgili madde mecliste oy birliðiyle kabul edildi. Konuyla ilgili meclis üyeleri de tek tek söz alarak, Mersin'e hayýrlý ve uðurlu olmasýný dilediler.

Baþkan Seçer, oylama öncesinde yaptýðý konuþmada, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine yaptýklarý çalýþmadan dolayý teþekkür etti. Bazý meclis üyelerinin kamuoyunda, ‘Cumhur Ýttifaký, borçlanma konusunda Büyükþehir Belediyesinin önünü týkýyor' algýsýnýn var olduðunu ve bunun yanlýþ olduðunu söylemeleri üzerine Seçer, “‘Toplumda engelleme algýsý var, bu yanlýþ bir algý, bunu da belirtelim, altýný çizelim' yaklaþýmýný doðru bulmuyorum. Neden? Üç yýllýk çalýþma süremize baktýðýnýz zaman, þu ana kadar meclise getirdiðimiz borçlanma taleplerinden 2019 yýlýnda 164 milyon lira borçlanabildiðimizi görebilirsiniz. Ayrýca, geçen yýl yýlýn bitmesine bir hafta kala, mahkeme kararý sonucunda aldýðýmýz 261 milyon liralýk borçlanma yetkisinin ancak 20 milyon TL'sini kullanabilmiþtik; çünkü bankalar bizden ya Ýller Bankasý Teminat Mektubu istedi ya çok yüksek faiz istedi. Biz de tabi ki yüksek faizi elimizin tersiyle iteriz. Mersin Büyükþehir Belediyesi müflis tüccar deðildir. Uygun olduðu þartlarda kredi kullanýr Mersin Büyükþehir Belediyesi, ona göre planlamasýný yapar. Onun içindir ki, bütçe sunumlarýnda dikkat edin, bizim bütçe hem gelir hem gider gerçekleþme oraný yüzde 100'e yakýndýr. Biz hayali bir iþ yapmayýz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.