sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YÖRÜKLERÝN YOLLARI KARDAN TEMÝZLENÝYOR

  •  13 Haziran 2022 Pazartesi 10:39

Mersin Büyükþehir Belediyesi, yaz aylarýnýn gelmesi ile birlikte Toroslar’ýn zirvelerine doðru göç yolculuðuna baþlayan Yörüklerin sýkýntý yaþamamasý için yüksek rakýmlý noktalarda kar küreme ve yol açma çalýþmalarýna devam ediyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, yaz aylarýnýn gelmesi ile birlikte Toroslar'ýn zirvelerine doðru göç yolculuðuna baþlayan Yörüklerin sýkýntý yaþamamasý için yüksek rakýmlý noktalarda kar küreme ve yol açma çalýþmalarýna devam ediyor.

Yaz aylarýnýn aþýrý sýcaklarýndan etkilenen hayvanlarýný serin noktalara götürmek için yolculuða baþlayan Yörüklerin, sýkýntý yaþamamasý için Büyükþehir Belediyesi Muhtarlýk Ýþleri Dairesi ile Yol Yapým Bakým ve Onarým Dairesi ekipleri, Çamlýyayla'nýn 3000 metreye yakýn noktalarýnda kar küreme ve yol temizlik çalýþmasý gerçekleþtiriyor.

Büyükþehir ekipleri, zorlu doða þartlarýna raðmen Çamlýyayla Çatak mevkiinden Sayýnbaþý bölgesine kadar olan bölgede onlarca kilometrelik yol aðýnda çalýþma yürüttü.

Ýþ makinalarý vasýtasýyla gerçekleþtirilen çalýþmada, Yörüklerin yüksek kesimlere daha kolay ve güvenli þekilde geçiþ yapmalarý saðlanýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.