sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GELÝR GETÝRÝCÝ AÐAÇLAR KÖYLÜNÜN GEÇÝM KAYNAÐI OLDU

  •  9 Haziran 2022 Perþembe 12:54

Mersin’in Mut ilçesinde gelir getirici tür olan zeytin aðaçlandýrýlmasý ve delice aþýlamasý yapýlan alanlarýn, civardaki köylülerin geçimine katký saðladýðý bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Mut Orman Ýþletmesi çalýþma sahalarýnda incelemelerde bulundu. Akduman'a, Aðaçlandýrma Þube Müdürü Rýza Güleç, Mut Orman Ýþletme Müdürü Necmi Poscu, müdür yardýmcýlarý ve þefler eþlik etti.

Ýþletme Müdürü Poscu, '2022 Aðaçlandýrma Programý' çerçevesinde Selamlý Köyünde yürütülen gelir getirici zeytin aðaçlandýrmasý ve delicelerin aþýlanmasý proje sahasýnda çalýþmalar hakkýnda Akduman'a bilgi verdi. Poscu, proje sahasýnýn toplam 125 hektarlýk bir alanda yürütüldüðünü, bu çalýþma ile saha civarýnda yaþayan köylülerden 94 hanenin gelir seviyelerinin yükseltilmesine katký saðlanacaðýný belirtirken, yýllýk ortalama 40 hektar alanda yapýlacak çalýþmalarýn 3 yýlda tamamlanmasýnýn hedeflendiðini, bakým ve korumalarýný yapmak þartýyla vatandaþlara faydalanma hakký verildiðini söyledi.

Selamlý Mahallesi Muhtarý Þevket Tanyeri de çalýþmadan köy halký olarak çok memnun olduklarýný, yabani zeytinlerin aþýlanmasý iþlemini yýllardan bu yana 'kabuk aþýsý' yöntemi ile yaparak baþarýlý olduklarýný kaydetti. Proje gereði genetik çeþitliliðin devamý için mevcut delicelerin yüzde 25'nin aþýlanmadan býrakýlmasýna dikkat ettiklerine de sözlerine ekledi.

Çamlýca Orman Ýþletme Þefliði endüstriyel aðaçlandýrma sahalarýnda yeni tesis sahalar ile geçen yýl dikimi yapýlan sahalarýn kontrollerini de yapan Bölge Müdürü Akduman, Çamlýca yangýn ilk müdahale ekibini de ziyaret etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.