sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BUÐDAYI SAVAÞ DA KURAKLIK DA VURDU

  •  2 Haziran 2022 Perþembe 10:23

Mersin’in Silifke ilçesinde buðday hasadý yapýldý. Rusya-Ukrayna savaþý nedeniyle dünya buðday temin etme konusunda sýkýntýlar yaþarken üreticiler, yaðýþlarýn az olmasýndan dolayý buðday rekoltesinin bu yýl düþük olmasýndan dert yandý.

Silifke genelinde bu yýl 110 bin dönüm buðday ve 30 bin dönüm arpa üretimi yapýldý. Üretimin büyük çoðunluðunu ise Silifke ovasý oluþturdu. Her yýl dönümden yaklaþýk 500 kilogram buðday hasat eden üreticiler bu yýl yaðýþlarýn az olmasýndan dolayý dönüm baþýna 200 kilograma kadar düþtüðünü belirttiler. Biçilen buðdaylar ise beton zemin üzerinde güneþte kurutulup, silolara aktarýlmaya baþlandý.

Silifke Ziraat Odasý Baþkaný Cafer Doygun, yapýlan ilk buðday hasadýný yerinde inceleyip, üreticilere bol ve bereketli kazançlar diledi.

“Ülkemizi daha ilerilere taþýmak için inadýna üretim yapmaya devam edeceðiz” diyen Doygun, yaptýðý açýklamada, “2022 Yýlý Biçerdöver fiyatlarýný belirleyip, yýlýn ilk buðday hasadýný yaptýk. Rusya-Ukrayna savaþý nedeniyle dünya buðday temin etmede sýkýntýlar yaþarken, biz Silifkeliler olarak ektiðimiz buðdaylarýn hasadýna baþladýk. Odamýzýn Çiftçi Kayýt Sistemine göre (ÇKS) ilçemiz genelinde 110 bin dönüm buðday ve 30 bin dönüm arpa ekimi yapýldý” dedi.

Silifke bölgesinde yaðýþlarýn az olmasýndan kaynaklý buðday rekoltesinde düþüþ yaþandýðýný belirten Doygun, “Geçmiþ yýllarda dönümden 500-550 kilogram buðday hasadý yapýlýrken, bu yýl yaðýþlarýn az olmasýndan dolayý bu rakam dönüm baþýna 200 kilograma kadar düþtü” diye konuþtu

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.