sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TURFANDA KAYISILAR, KATAR VE DUBAÝ YOLCUSU

  •  25 Nisan 2022 Pazartesi 10:33

Türkiye’nin turfanda birçok meyvenin örtü altýnda üretildiði Mersin’de kayýsý hasadýna baþlandý, ilk ürünler kalitesine göre 100 TL’ye kadar alýcý bulurken, iç piyasanýn yaný sýra Katar ve Dubai’ye gönderildiði bildirildi.

Türkiye'nin yaþ sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin'de birçok üründe turfanda seralarda yetiþtiriliyor. Son bir ayda örtü altýna erik, yenidünya ve kavun gibi meyvelerin hasadýnýn yapýldýðý kentte bu kez de birçok ilde zirai donun vurduðu kayýsýlar hasat edildi. Üretici Halit Taner'in iki ayrý serasýnda yetiþtirdiði aðaçlardan ilk meyveler toplandý. Toplanan meyveler tek tek elden geçirilerek 300 gramlýk paketlere konularak satýþa hazýr þekilde müþteriye gönderildi. Ýlk hasattan elde edilen kayýsýlarýn kilogram fiyatýnýn kalitesine göre kilogramýnýn 80 ile 100 TL arasýnda alýcý bulduðu belirtildi.

Katar ve Dubai'ye ihraç edilen turfanda kayýsýlarýn ayný zamanda turizm bölgeleri baþta olmak üzere birçok kente gönderildiði bildirildi.

3 hafta önce turfanda yenidünya hasadý yaptýklarýný anýmsatan Ýbrahim Demir, "Þu anda ise kayýsý hasadýmýza baþladýk. Fiyatlar meyvenin kalitesine göre kilogramda 80 ile 100 TL arasýnda deðiþiyor. Bunlar turfanda üretilen meyveler ve her seneki gibi bu sene de kalitesi güzel" dedi.

Erkenci meyvelerin yurtdýþýnda Katar ile Dubai'ye gittiðine deðinen Demir, ülke içinde ise baþta Ýstanbul, Ankara, Ýzmir, Bursa ile genellikle turizm bölgesi olan Muðla, Antalya gibi yerlere gönderildiðini kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.