sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÖRTÜ ALTI KAVUN HASADI BAÞLADI

  •  22 Nisan 2022 Cuma 10:57

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altý kavun hasadý baþladý.

Silifke'de üretilen ve hasadýna baþlanan kavun, 15 ile 17 liradan satýlýyor. Bu yýl birkaç serada üretimi yaptýklarý 1,5 dönümlük kavun serasýndan 12 ton ürün beklediklerini belirten çiftçi Ramazan Ercan, ürettikleri kavunlarýn tüccarlar aracýlýðýyla yurt içinde tüketildiðini, hatta komisyoncularýn da sýrada beklediðini ve kendi aralarýnda kavunlarý almak için yarýþtýklarýný kaydetti.

Bir kavunun ortalama 1,5 ila 3 kilo geldiðini vurgulayan Ercan, fiyatlarýn da iyi olmasýyla yüzlerinin güldüðünü ve tüm çiftçilere serada kavun üretimi yapmalarýný tavsiye ettiðini söyledi.

Talebin lezzetli aromasý ve cinsi nedeniyle büyük önemi olduðunu vurgulayan Ercan, Canlet cinsi kavunun birinci hasadýnýn nisan ayýnýn ilk haftasýnda baþladýðýný, son hasadýnýn ise haziran ayýnda yapýlacaðýný kaydetti.

Domates kadar büyük dallarý olan kavunun kaliteli olmasý için bir fidandan üç kavun alýndýðýný anlatan Ercan, kavunun biraz küçük olduðunu fakat lezzeti ve aromasýnda bir deðiþiklik olmadýðýný belirtti.

Atayurt Komisyoncular Derneði Baþkaný Ali Türer ise yaptýðý açýklamada, ilçe genelinde 50 dönüm arazide dikimi yapýlan kavundan 400 ton ürün beklediklerini, bunun 15 dönümünün örtü altýnda yetiþtirildiðini kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.