sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DEN DUBAÝ VE RUSYA’YA ÜZÜM

  •  21 Nisan 2022 Perþembe 12:40

Mersin’in Silifke ilçesinde sezonun ilk örtü altý üzüm hasadý yapýldý. Örtü altý üzüm üreticisi Mustafa Sak’ýn 7 dönümlük serasýndan toplanan üzümler Dubai ve Rusya’ya kilosu 130 ila 150 lira arasýnda deðiþen fiyatlarla gönderildi.

Silifke'de ilk üzüm hasadý, Atakent mahallesinde yapýldý. Örtü altýnda Yalova incisi cinsi üzüm üreten Mustafa Sak'ýn arazisinde üzüm hasadý gerçekleþtirildi. Sak, hasatta yaptýðý açýklamada, “Silifke'de üzümde ilk hasadý gerçekleþtirdik. Hayýrlý, uðurlu ve bereketli olmasýný temenni ediyorum” dedi.

Mustafa Sak, seradaki 7 dönümlük baðýndan 15-20 ton üzüm hasadý yapýldýðýný kaydederek, “Örtü altý üzüm yetiþtiriciliði yapýyorum. 7 dönümlük alandan 15-20 ton ürün bekliyoruz. Kesilen üzümlerin hasadý Türkiye'de ilk defa burada yapýlýyor. Kesilen üzümler Dubai'ye gidiyor. Þimdi Rusya pazarý da açýldý. 130 ila 150 lira arasýnda deðiþen fiyatlarla satýþa sunuluyor. Fiyattan memnunuz” dedi.

Atayurt Komisyoncular Derneði Baþkaný Ali Türer ise üzüm üretiminin Uzuncaburç Mahallesi ile Göksu Vadisi köyleri olan Keben, Sabak, Karakaya, Kargýcak, Evkafçiftliði, Gündüzler ve Kepez köylerinde yoðun bir þekilde yapýldýðýný belirtti.

Silifke'de örtü altýnda 63 dönüm alanda üretim yapýldýðýný belirten Türer, “Açýkta yetiþtirilen üzümlere oranla örtü altýnda erken çýkmasýnýn yanýnda daha fazla da ürün alýyor. Yani açýk alanda bir dönümden ortalama 400 kilo ürün hasat edilirken, örtü altýnda ise bu rakam 3 tona kadar çýkýyor. Ýlk hasadýný yaptýðýmýz Yalova incisi üzüm de üreticimize iyi bir gelir getirecektir” dedi.

Türer, ilçe genelinde 18 bin 500 dönümlük alanda üzüm üretimi yapýldýðýný ve bu alanda 8 bin 500 ton üzüm hasadý gerçekleþtirileceðini kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.