sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝLK ÇIKTIÐINDA 500 LÝRAYDI, ÞÝMDÝ KÝLOSU 20 ÝLA 50 LÝRA ARASINDA SATILIYOR

  •  20 Nisan 2022 Çarþamba 10:44

Mersin’in Silifke ilçesine baðlý mahallelerde örtü altý ürün ilk çýktýðýnda piyasada kilosu 500 liradan satýlan erik, örtü altý sezon sonu kilosu 20 ila 50 lira arasýnda deðiþen fiyatlarla tüketiciye sunulmaya baþlandý.

Atayurt Komisyoncular Derneði Baþkaný Ali Türer yaptýðý açýklamada, erik üretiminin Göksu Vadisi'ndeki Keben baþta olmak üzere Sabak, Bükdeðirmeni, Karakaya, Karahacýlý, Evkafçiftliði, Kargýcak, Ýmambekirli ve Ortaören köyleri ile Atayurt, Atakent ve Taþucu beldelerinde yoðun olarak yapýldýðýný söyledi.

Silifke eriðinin gerek erkenci olmasýndan, gerekse görünümü ve lezzeti ile tüketiciler tarafýndan yoðun bir þekilde talep edildiðine dikkat çeken Türer, “Bölge, mikro klima özelliðe sahip. Bu nedenle burada yetiþen ürünlerin ayrý bir aromasý ve görünümü var” diye konuþtu.

Türkiye'nin ilk turfanda eriðinin Silifke'de üretildiðini ifade eden Türer, “Açýk alanda ilk erik hasadý bir hafta sonra baþlayacak. Erik ilk çýktýðýnda tadýmlýk olarak 100 gramlýk kaselerde Ýstanbul, Ýzmir ve Ankara gibi büyük þehirlere gönderdik. Türkiye genelinde ilk turfanda can eriðinin Silifke'de çýktýðýný herkes biliyor. Bu nedenle de aþerip caný erik çeken kadýnlar için eþleri uzak yerlerden ilçemize gelerek tadýmlýk olan bu eriklerden alýp gidiyorlar” diye konuþtu.

Açýkta eriðin bir hafta sonra hasadýnýn yapýlacaðýný belirten Türer þunlarý söyledi:

“Bu yýl havalarýn soðuk gitmesiyle birlikte hasadýmýz 15 gün gecikmeyle baþladý. Silifke'de 15-20 bin dönümlük alanda erik bahçelerimiz var. 15 ile 20 bin ton civarýnda rekolte bekliyoruz. Örtü altýnda da 300 ton erik hasadýmýz gerçekleþti. Örtü altý ereðimizin son hasadýný 20 ile 50 lira arasýnda deðiþen fiyatlarla sattýk. Açýkta erik hasadýmýz bir hafta sonra baþlayacaktýr '' dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.