sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 105 ÜRETÝCÝYE AVOKADO VE ALIÇ FÝDANI DESTEÐÝ

  •  19 Nisan 2022 Salý 11:31

Mersin Büyükþehir Belediyesinin geçtiðimiz günlerde daðýtýmýna baþladýðý alýç ve avokado fidaný daðýtýmý Toroslar, Mezitli ve Yeniþehir ilçeleri ile devam etti.

Toroslar Çamlýdere Mahallesi'nde gerçekleþtirilen daðýtýmlarda 3 ilçeden 105 üreticiye bin 828 adet alýç ve 800 adet avokado fidaný ulaþtýrýldý.

Bölgesel ürünlerin yetiþmesi amacýyla daðýtýmýný yaptýðý fide ve fidanlarýn yaný sýra alternatif ürünlerle de üreticilere yeni gelir kapýlarý aralayan Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, alýç ve avokadonun da Mersin'de yaygýnlaþmasýný saðlýyor. Toroslar, Mezitli ve Yeniþehir'deki üreticilere alýç ve avokado fidanlarýnýn daðýtýmý için düzenlenen törene, Büyükþehir Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Baþkaný Salim Serdar Gökçek, Akdeniz Ziraat Odasý Baþkaný Musa Yýlmaz, siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katýldý. Bu kapsamda, Toroslar ilçesinden 4'ü kadýn 53 üreticiye bin 460 adet, Mezitli'den 2'si kadýn toplam 12 üreticiye 368 adet alýç fidaný verildi. Mezitli'den 3'ü kadýn olmak üzere toplam 24 üreticiye 480 adet, Yeniþehir'den 2'si kadýn olmak üzere 13 üreticiye 260 adet, Toroslar'dan ise 3 üreticiye 60 adet olmak üzere 800 avokado fidaný teslim edildi.

Törende konuþan Büyükþehir Belediyesi Meclis üyesi Hasan Özalp Önal, üretmek ve üretime teþvik için girdi maliyetlerinin düþük olmasý gerektiðini belirterek, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'in çiftçilere her türlü desteði verdiðini vurguladý. Önal, “Bu anlamda kendisine teþekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Baþkaný Salim Serdar Gökçek ise Mersin Büyükþehir Belediyesinin üretici ve çiftçilere yönelik desteklerini anlatarak, “Tarýmla alakalý ne varsa Büyükþehir Belediyesi olarak siz deðerli üreticilerimizin ve muhtarlarýmýzýn yanýndayýz. Fidan daðýtýmlarýmýza Anamur'da yine týbbi aromatik ürün olan passiflora fidesiyle baþladýk. Daha sonra Silifke'de adaçayý ve alýç fidanlarý daðýttýk. Yine iki gün önce Erdemli'de avokado ve alýç fidanlarýmýzý daðýttýk” diye konuþtu.

Akdeniz Ziraat Odasý Baþkaný Musa Yýlmaz, “Büyükþehir Belediye Baþkanýmýzýn tarýmsal kimliði bizler için çok önemli. Dolayýsýyla göreve geldiði günden beri çiftçimize, üreticimize çok deðerli yatýrýmlar yapýyor, çok deðerli destekler veriyor, çok kýymetli projeler yapýyor. Özellikle bu hayvan daðýtýmlarý, fidan daðýtýmlarý, üretim tesisleri, kadýn çiftçi kooperatifleri inanýn saymakla bitmez” ifadelerini kullandý.

Törende avokado fidanlarýný teslim alan ve “Mersin'in kadýn üreticilerindenim” diyen Basiret Kara, narenciye üretiminin yaný sýra farklý bir tür denemek istediklerini söyledi. Kara, “Avokadonun bakýmýnýn çok kolay olduðunu öðrendik ve getirisi çok güzel. Bölgemizde de yetiþebiliyor artýk tropikal meyveler. Avokadodan baþlamak istedik” dedi. Büyükþehir'in tarýmsal desteklerinin Mersin üreticisi için önemine de deðinen Kara, “Biz þimdiye kadar hiç görmediðimiz desteði görüyoruz. Ben daha önce organik tarým gübreleme desteði de aldým. Þimdi fidan desteði görüyoruz. Bu bizim de maliyetimizi düþürüyor. Çok güzel bir durum bu. Görüp görebileceðimiz en iyi desteklerden birisi” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.