sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE BALIKÇILAR SEZONU ERKEN KAPATMAYA BAÞLADI

  •  4 Nisan 2022 Pazartesi 09:22

Mersin’in Erdemli ilçesinde büyüklü küçüklü teknelerle ava çýkan balýkçýlar, son zamanlarda deniz analarý ve kaykay nedeniyle balýk popülasyonunun azalmasý ve masraflarýn artmasý nedeniyle av yasaðýný beklemeden sezonu kapatmaya baþladý.

Tarým ve turizmin yaný sýra balýkçýlýk da önemli bir gelir kapýsý olan Mersin'de balýkçýlar, bu sezon zor günler geçirdi. Kýþ þartlarýnýn çetin geçmesi nedeniyle Akdeniz'in sürekli fýrtýnalý olmasý ve akýntýlarýn yön deðiþtirmesi, deniz analarýnýn yoðunluðu ve ortaya çýkan kaykay nedeniyle son aylarda balýk popülasyonunda azalma oldu. Masraflarýný çýkaramayan balýkçýlar, 15 Nisan'da bitecek olan sezonu erken kapatmaya baþladý. Erdemli'de birçok balýkçý teknesini barýnaða çekerek paydos etti. Son aylarda Mersin körfezinde yoðun olarak görülen deniz analarýndan kaynaklý balýkçýlarýn “salya” ve "kaykay" olarak ifade ettiði avlanmayý olanaksýz hale getiren beyaz jel tarzý tabakanýn gözleri týkadýðý, aðlarý aðýrlaþtýrdýðý için avlanmayý olumsuz etkilediði kaydedildi.

"Akdeniz'de balýkçýlýk her sene azalýyor"

Akdeniz'de balýkçýlýðýn bitme noktasýnda geldiðini belirten Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Yalçýn Sakýn, “Bu sene hava þartlarýndan mý neden oldu anlayamadýk. Gerçekten þu anda balýkçýlýk sektörü zor durumda. Akdeniz'in acil þekilde masaya yatýrýlmasý gerekiyor. Akdeniz'de balýkçýlýk her sene azalýyor. Bu sene sezonu erken kapatmak zorunda kaldýk. Balýk yok, masraflar çok aðýrlaþtý. Allah razý olsun devletimiz þimdiye kadar hep destek verdi. Yýllarca devletimizin verdiði o destekle ayakta durduk" dedi.

Balýklarýn balýk avcýlýðý yapanlarda pahalý olmadýðýna ancak tezgahlarda pahalý olduðuna dikkat çeken Sakýn, son dönemde masraflarýn çýkmamasý nedeniyle kendi teknesi baþta olmak üzere birçok balýkçýnýn teknesini baðlayarak sezonu kapattýðýný kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.